Piše Ivan Mrđen: “Bombaški proces”

Kolumne 14. maj. 202213:00
Podeli:
Ivan Mrđen Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Napisah juče na ovom mestu da je organizaciju Kreni-Promeni kontaktiralo više od 500 ljudi koji su kažnjeni zbog blokada saobraćajnica krajem prošle godine. Mnogima kazne pristižu posle punih šest meseci, pa je takav “plavi koverat” stigao i na adresu jedne samohrane majke troje dece.

Njen prijatelj Milan je pozvao Marinu Pavlić i Tim Kreni-Promeni da pita da li nešto mogu da urade zato što ona nema taj novac. Istakao je da je reč o osobi koja često ispašta zato što ima hrabrosti da kaže ono što misli i drži do svojih principa.

Mnogi ne znaju kako pravno da odgovore na nepravične tužbe i koja su njihova prava. Zahvaljujući mnogobrojnim malim donacijama plaćeno je 50 kazni u iznosu od 190.000 dinara, a advokat organizacije Kreni-Promeni Nikola Tadić zastupa građane u više od 70 postupaka. U tom smislu pomoć je neophodna i dalje, o čemu su zainteresovani obavešteni preko društvenih mreža.

Nova vest je da je i jedan od najistaknutijih likova ove organizacije Savo Manojlović dobio sudski poziv zbog blokade Palate Srbija 15. februara ove godine. Zapamćene su slike njegovog “napada na Belu kuću”, kad je megafonom koordinirao kretanje pristalica oko policijskih blokada. Kako u narodu, tako i “tamo gde treba”!

Moj lični savet gospodinu Manojloviću je da inače nedovoljna sredstva kojima raspolaže Kreni-Promeni ne troši na ličnu odbranu. Jedan novi “bombaški proces” skoro da je neophodan posustaloj i više namirenoj nego umirenoj opoziciji.

Njegovo “priznajem sud samo naše budućnosti” imaće određenu težinu, a boravak na nekom mestu gde će moći na miru da pročita “Crnu knjigu” njegovog prijatelja Luke Tripkovića vratiće na scenu nekog ko je zaista spreman da kaže ono što misli, držeći do svojih principa.

U prevodu, da se pokaže i dokaže!

 

****

BONUS VIDEO: Savo Manojlović o moratorijumu i opstrukciji vlasti

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar