Piše Dejan Žujović: It`s Me, Oh Lord

Kolumne 28. jul. 202111:22 > 11:34
Podeli:
Dejan Žujović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Nikada ga nisam slušao uživo, mada je par puta gostovao u Beogradu. Poslednjih desetak godina pratim Nicolasa Jaara, mada mi se negde zagubio u poslednje vreme. Ali, kada negde putujem, i ako auto ima dobar muzički sistem – ovo je zakon. Za svakoga ko voli elektronsku muziku, ili kako god.

Čitam danas novinske naslove i na jednom zastajem. Naša Bogomoljka brani novinare. Od koga, života ti? Neko im zapretio otkazom, jurio ih po ulici? Počelo je šibicarenje na svakom ćošku. Gledaj, gledaj, gde je kuglica? Ide nova priča, stiže nova afera, zaboravi na onu glupost od stenograma. I setih se naslova ove pesme…

Bogomoljka tvrdi da Ljiljana Smajlović i Nikola Tomić imaju pravo na svoje mišljenje. Zar to isto pravo nemaju i ljudi koji drugačije misle? Zar nemam pravo da javno kažem da se, blago rečeno, gnušam analnog rudarenja gospođe Smajlović? Da nisam blagonaklon ni prema jednoj osobi koja je mišljenja da se slike raznih zločina mogu emitovati kroz nacionalne frekvencije. Svoje dvadesete i dobar deo tridesetih godina života su mi prolazile sa tim slikama. Ništa mi dobro nisu donele.

Nismo naučili lekciju? Bogomoljka misli da mi nisu dragi zato što nisu dovoljno opozicioni. Dečko, kako se zove problem koji ti imaš? Ovo su elementarne civilizacijske stvari. Vrištao si kao strina na slike svog klipana sa različitim kavčanima, a slike tuđe, raskomadane dece su super? Imaš li ti trunke mozga u toj glavudži?

Bogomoljka kao dodatni adut ubacuje konstataciju da je, po njemu, gospodin Tomić uvek pripadao “drugosrbijanskoj eliti”??? To izjavljuje sa pozicije predsednika svih građana ove zemlje. Znači, za predsednika ove države postoje prvosrbijanci i drugosrbijanci. Trećesrbijanci ne postoje više, utopili su se kod njega. Bogomoljka, kako se zove država kojoj predsedavaš i njeni stanovnici? Mi smo sbijanci? A šta su onda tetke iz Čipuljića? Bosanke? A, ne, one su Srpkinje. Za razliku od moje mame srbijanke. I kada si se ti to prvi zapljunuo da bih ja bio drugosrbijanac??? Prvosrbijanče.

PROČITAJTE JOŠ:

Gospođa Smajlović ima svoj mozak i svoju glavu, ne plaća je vlada niti bilo ko spolja, nastavlja Bogomoljka. Znači vlada plaća neke novinare ovde? Koje? Hoću imena i prezimena. Vlada ne može nikoga da plaća novcem poreskog obveznika, a da obveznik nema uvid u to. Koje novinare, Bogomoljko? Koje novinare plaća neko spolja? Dokle više? Dokle više stranih plaćenika i izdajnika? Može li taj pravnički mozak da izbaci iz sebe te šešeljizme? Ili su ti, “drugi”, potrebni i tebi kao i svakom autokrati?

Perfidno spominje pripadnike Đilasove stranke kao uposlenike u nekim medijima. Pošto ste vi, vanustavno, i predsednik jedne stranke u ovoj državi, dajte mi broj članova vaše stranke koji rade u medijima sa nacionalnom frekvencom. Koliko SNS-ovaca radi na Pinku? Happyju? Prvoj? B92? To možete da mi izvučete za sekundu. Kladio bih se da ih je više od 12. Da se razumemo, gospodin Đilas me ne zanima. Nikada niti ga video, niti čuo. Ovo je stvar principa.

Ne spominjite više porodicu. Degutantno je. I ne pokušavajte sa ovakvim “odbranama” da fabrikujete nove priče koje bi prekrile onu koja nas zanima. Kako je nastao Belivuk, ko mu je pružao logističku podršku? Ko je odgovoran za progon inspektora Jovića? Da li su “novinari” koji su u tabloidima odrađivali taj prljavi posao, možda, dobijali novac od vlade?

Zavrti još jednom sa šibicama, života ti.

Komentari

Vaš komentar