Boris Tadić. Izborna skupština i ujedinjenje sa demokratima Srbije
Boris Tadić Foto: Printscreen/YouTube/ Socijaldemokratska stranka SDS

Koalicija "Boris Tadić - Ajmo ljudi" započela je danas iz Niša predizbornu kampanju za predstojeće izbore, a predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić istakao je da veruje da ova koalicija ima snage da u narednih nekoliko nedelja preokrene tok kampanje.

„Siguran sam da ćemo napraviti odličan rezultat. Idemo snažno, svom energijom“, rekao je Tadić.

On je kazao da su Socijaldemokratska stranka i koalicija „Ajmo ljudi“ posvećeni pre svega svetu rada, radnika i promeni Zakona o radu koji su pretvorili Srbiju u zemlju jeftine radne snage i proizveli velike klasne razlike.

Tadić je kazao da je Srbija jedna od zemalja sa najvišim koeficijentom „džini“ koji je najprecizniji i najjasniji indikator nejednakosti raspodele prihoda.

„Drugi problem koji se direktno naslanja na ugroženost sveta rada je neravnonemeran razvoj naših krajeva i regija. Zato smo svom snagom za preces decentralizacije i za regionalizaciju“, rekao je Tadić.

Opštinama, dodao je, treba predati visoke nadležnosti kao što je to bilo nekada, što bi obezbedilo da u svojim gradovima i mestima ostanu ljudi sa talentima.

„Potrebno je ići i u proces regionalizacije. Ne može Srbija biti zemlja jedne autonomne pokrajine. Upravo kako mi pristupamo ovom procesu, sprečavamo bilo kakve fragmentacije i podele. Naprotiv učvršćujemo zemlju“, izjavio je lider SDS-a.

Prema Tadićevim rečima, da bi se sve pomenuto bilo urađeno potrebno je da imamo i novi izborni zakon i da imamo mnogo direktniji izbor narodnih poslanika.

„Naši građani ne znaju za koga glasaju, glasaju za poslaničke liste pojednih stranaka i ne znaju ko će ih predstavljati u parlamentu“, naglasio je Tadić.

On je kazao da je Socijaldemokratska stranka danas odlučila da za predsedničkog kandidata predloži Dragoslava Šumarca, redovnog profesora Građevinskog fakulteta i člana Evropske akademije nauka.

„Verujem da će se sve ostale stranke koalicije ‘Ajmo ljudi’ pridružiti tom našem predlogu“, dodao je Tadić.

Podsetio je da je Šumarac proevropski kandidat koji je sa Zoranom Đinđićem utemeljivao prvu demokratsku, proevropsku Vladu u Srbiji.

Bonus video: Boris Tadić, lista – Ajmo ljudi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar