Upravni sud, Konstantin Samofalov, listići, glasčki listići, glasačka kutija
Foto: Milan Maricic/ATAImages/Vesna Lalić/Nova.rs

Konstatntin Samofalov ispred liste "Ajmo ljudi" podneo je 214 žalbi Upravnom sudu sa zahtevom da se ponište izbori na 214 biračkih mesta u Beogradu.

„GIK je prekršio zakon neodlučivanjem o prigovorima koje smo podneli. Zakonska obaveza je da u roku od 72 sata od podnošenja odluče o prigovorima. To je bilo sinoć oko 19 sati. Oni su prekršili zakon“, kaže Samofalov za Nova.rs.

On navodi da je sudska praksa po do sada važećim zakonima podrazumevala da neodlučivanje o prigovorima u zakonskom roku automatski dovodi do poništavanja izbora, odnosno prihvatanja prigovora.

„Pozivamo Upravni sud da postupi u skladu sa dosadašnjom sudskom praksom i da ne bude instrument u rukama Vučića i izvršne vlasti, nego da ostane nezavisna grana vlasti, što sudska vlast treba i da bude. Ako Upravni sud bude saučesnik Aleksandra Vučića, verovatno će izborna volja građana morati da se brani na ulici“, navodi Samofalov.

Konstantin Samofalov Foto:Milan Maricic/ATAImages

Podsećamo, GIK je sinoć, umesto da odluči o prigovorima opozicije, naložio da se otvori oko 300 džakova i proveri da li se broj glasova i listića slaže sa navedenim u  zapisnicima. Prema našim informacija do 23 sata prebrojani su listići u svega pet džakova.

BONUS VIDEO Beogradski izbori – borba za svaki glas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)