Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nacionalni institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" preporučio je biračkim odborima uoči glasanja na izborima 3. aprila primenu preventivnih epidemioloških mera, dezinfekciju i provetravanje prostora, dok će nošenje zaštitnih maski biti individualna odluka članova odbora i birača.

Preporučili smo korišćenje svih preventivnih mera, provetravanje prostora u kome će se glasati, primenu dezinfekcionih mera – dezinfekciju i higijenu ruku, a kad su u pitanju maske, odluka je individualna, rekla je za direktorka „Batuta“ Verica Jovanović.

Ona je naglasila da se maske uvek preporučuju, zavisno od toga kako se ko zdravstveno oseća, te štite onog ko je oboleo i sve druge.

Objašnjavajući princip glasanja u domovima za stare, Jovanović je istakla da su sačinjene posebne preporuke za ulazak u te ustanove.

Svi birački odbori koji budu ulazili i članovi timova moraće da poštuju ta pravila i da nose maske, što je obaveza i zaposlenih.

„Radi se o principima i pravilima koji će biti jasno istaknuti. Distanca je preporučena i ona će se poštovati“, rekla je Jovanović za RTS.

BONUS VIDEO – Raša Nedeljkov o posmatračima, borbi za regularnost i važnosti izlaska na izbore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram