Miketić: Ako ste dobili pozive za glasanje onima koji tu ne žive, javite nam se

Izbori 2022 24. mar 202213:42 > 14:33
Podeli:
Đorđe Miketić Foto:Zoran Lončarević /Nova.rs

U zgradi sam pronašao desetinu poziva za glasanje, oslovljenih na nepoznata osobe, odnosno na one koji ne žive u mojoj zgradi, kaže osmi na listi kolaicije "Moramo" Đorđe Mikertić i poziva sve građane kojim ase desi nešto slično da se jave.

„Svi znamo da je režim u panici i da će se truditi da gubitak podrške među građanima nadomesti izbornim mahinacijama i krađom. Ali kako se odbraniti? U zgradi sam pronašao desetinu poziva za glasanje, oslovljenih na nepoznate osobe, tj. lica koja ne žive u mojoj zgradi. Pitao sam komšije, čak i one koji decenijama žive u zgradi i nikome nisu poznata ova imena“, kaže Miketić i dodaje:

Foto: Privatna arhiva

„Ovo nije izolovan slučaj, nažalost, veliki broj građana nam se javlja sa istim problemom i pitanjem šta da rade. Naš pravni tim za kontrolu izbora je upoznat sa ovom problematikom i otvorili smo poseban email na koji se građani mogu javiti sa ovim dokazima“.

"Potrebno je da fotografišete te nepoznate listiće koji su osvanuli na vašoj adresi i pošaljete nam na [email protected] ili da se javite našem timu u opštini u kojoj živite da bismo proverili ova imena i uklonili ih sa biračkog spiska ako se dokaže da ne žive na toj adresi. Postoje još nekoliko vrsta kontrole ovakvih slučajeva, ali o tome ćemo sa građanima kada nam se jave. Molim sve da nam se što pre jave sa ovakvim primerima jer sve je manje vremena ostalo da bi mogli legalno da delujemo i sprečimo izborne manipulacije", ističe Miketić.

BONUS VIDEO: Đorđe Miketić u redakciji Nova.rs o protestima ispred Vlade Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar