Marinika Tepić: Naši dojučerašnji partneri strmoglavili su se u populizam

Izbori 2022 23. apr. 202209:07
Podeli:
Marinika Tepić Foto: Promo

“Dragan Đilas je iznad svega pokazao da je lider, ne samo predsednik najjače opozicione stranke. Čovek koji zna da proguta gorku reč kada je već krenula, koji zna kuda ide i dok ga udaraju po kolenima i s leđa, koji je mnogima od nas bio zaštita od još težih udaraca, jer su se najteži uvek prvo obijali o njega, ali i čovek koji je prvi krenuo da prokrči put za celu opoziciju. Đilas je prvi imao hrabrost da izazove na razgovor čoveka koji sedi na najvišem mestu vlasti i godinama ga javno satanizuje", rekla je Tepić u intervjuu za Danas.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić rekla je da se nakon sastanka Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa „jedan deo opozicije strmoglavio u populizam“.

„Nažalost, nakon toga se jedan deo opozicije i naših dojučerašnjih partnera strmoglavio u populizam, ne uzimajući u obzir koliku odgovornost nosi bavljenje politikom. A da bismo mogli da sprovodimo politiku, odgovorno je da bar pokušamo da smirimo tenzije, svi. Pri tom, uradio je sve javno, bez rukavica, svestan da će sebe izložiti i napadima“, istakla je i dodala:

"Očekujem da će nakon određenog vremenskog perioda i druge partije imati razumevanja za potez koji je pomogao da se odbrani volja Beograđana. Potpuno je jasno da bismo u suprotnom imali neke nove Vesiće na čelu Beograda u naredne četiri godine. Ne postoji bolji način da se smeni vlast u Beogradu nego na vanrednim izborima, gde će građani ovaj put odlučivati samo o tome u kakvom gradu će živeti. Očekujem da ćemo kao opozicija imati još više glasova, kada se smire strasti koje nisu racionalne. Verujem da ćemo tada zrelo i odgovorno moći da razgovaramo kako ćemo nastupati na izborima. Ti izbori ne smeju biti ni nalik na ove aprilske", kazala je Tepić.

Ceo intervju Marinike Tepić čitajte na Danas.rs.

Bonus video: Prva na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije glasala je na biračkom mestu u Mesnoj zajednici "Sonja Marinković u Novom Sadu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar