Tepić: Ili idemo u ponavljanje izbora ili u proteste ako se ogluše GIK i RIK

Izbori 2022 06. apr 202221:45
Podeli:
Marinika Tepić
Marinika Tepić Foto: N1

Prva na listi ''Ujedinjeni za pobedu Srbije'' Marinika Tepić rekla je da za sve vreme koliko je Srpska napredna stranka na vlasti u Beogradu nije zabeležena ovakva politička kriza. "Ili idemo u ponavljanje izbora ili idemo u proteste ako se ogluše Gradska i Republička izborna komisija", kaže Tepić.

„Ono što se dogodilo u Beogradu je pobeda volje Beograđana da vlast bude promenjena. Imamo političku krizu najozbiljniju do sada od kada je režim SNS, jer imamo pata karte i niko nema većinu. Ako pogledate parlamentarni nivo, želim da se zahvalim građanima koji su glasali do 22 sata, jer i u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Valjevu, Nišu ste imali ili dominaciju i pobedu naše liste ili vrlo blizu liste SNS“, rekla je ona za N1.

Dodaje da ne mogu da kažu da su zadovoljni rezultatima, a da predstoji analiza šta se dogodilo u poslednje dve nedelje pred izbore.

"U Beogradu niste imali ovakvu krizu, pata karte, a imate više od 70.000 Beograđana koji su rekli da žele pobedu. Imamo nekoliko načina da dođemo do cilja, a to su vanredni izbori. Mi prigovore ulažemo, na 258 biračkih mesta ćemo imati prigovore, isto tako i na parlamentarnim izborima, mi taj posao radimo, pitanje je kako će RIK odlučiti koji se pokazao kao ispostava SNS. Beograd je rekao da želi promenu, najkraći put su vanredni izbori do kraja godine", dodaje Tepić.

Opširnije pročitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO:  Aleksandar Šapić postigao autogol na izborima

Komentari

Vaš komentar