Kragujevac je danas paralisan zbog dolaska predsednika Aleksandra Vučića, ali i stranačkih aktivista, koji su autobusima došli sa svih strana. Centralne gradske ulice privremeno su zatvorene za saobraćaj, a zbog obezbeđivanja dodatnog prostora za sve SNS pristalice na mitingu, rasklonjene su bašte kafica u centralnoj pešačkoj zoni Kod krsta.

Vladajuća SNS je i za miting u Kragujevcu primenila svoj oprobani recept i dovukla ljude sa svih strana, kako bi bili podrška predsedniku u predizbornoj kampanji i poslali sliku masovne podrške.

Već od ranog jutra počeli su da pristižu autobusi sa pristalicama. Na parkingu ispred gradskog stadiona Nova.rs je izbrojala oko 30 autobusa. Sudeći prema transparentima, podršku predsedniku u Kragujevcu daju građani šumadijskih opština, ali i drugih gradova širom Srbije.

Pre samog mitinga na kome je obraćanje Aleksandra Vučića najavljeno za 13 sati, reke ljudi slivale su se Glavnom ulicom ka pešačkoj zoni gde se održava ovaj predizborni skup, a za to vreme ulica je bila zatvorena za saobraćaj.

Uz stranačku ikonografiju, zastave, bubnjeve i pištaljke, kolona akivista, pristiglih autobusima, šetala je Glavnom ulicom, uz povremeno zaustavljanje. Sve to dovelo je do kolapsa u centru Kragujevca.

Zbog ovakve organzacije mitinga, građanima je otežano kretanje kroz grad, a pojedini su ostali i bez devnog pazara, jer im je onemogućeno da rade.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Taksisti su još juče uklonjeni sa registrovanog stajališta na kružnom toku kod pešačke zone, a taj deo grada zatvoren je za saobraćaj i parkiranje punih 25 sati.

Isto su prošli i vlasnici kafića u samoj pešakoj zoni, koji su dobili naređenje da rasklone svoje bašte, koje su subotom, tradicionalno pune Kragujevčana, te današnju zaradu slobodno mogu da otpišu.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Ovakva organizacija mitinga u Kragujevcu, još jedna je potvrda da vladajuća SNS, svoje stranačke interese stavlja ispred dobrobiti građana.

Očigledno je da ovoj vlasti nije mnogo bitno što prlikom održavanja mitinga u gradovima širom Srbije, onemogućavaju normalno funkcionisanje i život grada, koji „staje“ kada je predsednik u poseti.

Bonus video: SNS miting u Kragujevcu 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (2)