Janko Veselinović: Koalicija postoji, sastanak Đilasa sa Vučićem hrabar potez

Izbori 2022 13. apr 202214:06
Podeli:
Janko Veselinović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Lider Pokreta za preokret i predstavnik koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda Janko Veselinović izjavio je da ta koalicija postoji i de facto i de jure, kao i da je odluka predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da se sretne sa Aleksandrom Vučićem, iako je izazvala neslaganja u koaliciji, nepopularan ali veoma hrabar potez.

„U ime Pokreta za preokret mogu da kažem da taj sastanak može da donese korist ili štetu SSP, ali da on Srbiji i Beogradu može da donese samo korist – ali to zavisi od Aleksandra Vučića“, rekao je Veselinović za N1 Studio Live.

Ocenjuje da taj potez koji je Đilas preduzeo jeste nepopularan, ali hrabar vrlo i dodaje da je Đilas jasno saopštio na sastanku dan nakon što je na TV Nova to objavio, da će se sastati sa Vučićem u ime SSP.

"Na tom sastanku niko nije imao prigovor da on kao lider SSP može da sastaje i razgovara sa bilo kim, a nakon toga je bilo reakcija koje nisu bile korektne", kaže Veselinović.

Da koalicija ipak i dalje postoji videlo se, kaže Veselinović, i danas na širem sastanku koji je organizovala Mreža za demokratiju gde se razgovaralo kako da se prevaziđe trenutna situacija u kojoj "očito da režim ne samo da je kupovao glasove, već je zloupotrebljavao činjenicu da na biračkim mestima imaju mogućnost da ispravljaju, dopisuju, gledaju vreće, a možda ih i zamenjuju".

"Razgovarali smo i koalcija do završetka izbornog ciklusa postoji", istakao je Veselinović.

On navodi da Jeremić i Đilas nisu bili na tom sastanku, već njihovi potpredsednici.

"Nije bilo sastanka na visokom noivou, ali imamo komunikaciju po pitanjima koja se tiču pokušaja da pravnim sredstvima odbranimo volju građana Beograda", istakao je Veselinović.

Opširnije čitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO Vučić: Bolje biti vuk samotnjak, nego muva zunzara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar