gik glasovi kutija
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/Vesna Lalić, Goran Srdanov/Nova.rs

Za brojanje glasačkih listića u džakovima i poređenje sa zapisnicima GIK je formirao novu komisiju, a deo opozicije odbio je da uđe u njen sastav. Zoran Alimpić, član GIK-a ispred liste Ujedinjeni za pobedu Beograda, navodi da su džakovi sa listićima stajali nezaštićeni u zgradi u kojoj je glavni Goran Vesić i da nema poverenja da nisu dirani.

Zoran Alimpić jedan je od članova beogradskog GIK-a koji je odbio da bude deo komisije za proveru izbornog materijala. On za Nova.rs objašnjava džakovi sa listićima, odnosno izbornim materijalom stoje u zgradi gradske uprave već šest dana.

„Zatvornice kojima su oni zatvoreni se vrlo lako mogu otvoriti i ponovo zatvoriti. Ja sam to lično isprobao više puta. Oni su bez ikakvog obezbeđenja u zgradi u kojoj je glavni Goran Vesić. Nemam poverenja da ti džakovi nisu dirani i zbog toga ne želim da gubim vreme na brojanje“, navodi Alimpić.

On dodaje da su u toj komisiji ipak nalazi jedna predstavnica opozicije.

„Drago mi je zbog toga, jer ako su tamo samo naprednjaci, oni mogu da popiju dve kafe i kažu izbrojali smo. Mada, mi ne verujemo da to što je u džakovima isto što je bilo“, kaže Alimpić.

Članovi Gradske izborne komisije sinoć su počeli da proveravaju džakove sa listićima, a po 350 prigovora koje je podneo deo opozicije. Kako saznajemo, do 23 sata prebrojano je samo pet džakova, nakon čega su članovi Gradske izborne komisije iz redova vladajuće većine prestali sa radom. Brojanje u GIK-u biće nastavljeno danas.

BONUS VIDEO Beogradski trougao: Prigovori, dogovori, novi izbori – Vesna Rakić Vodinelić i Konstantin Samofalov

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)