Brnabić: SNS u Beogradu ima većinu odbornika da formira vlast

Izbori 2022 17. apr. 202210:17
Podeli:
Ana Brnabić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su rezultati ponovljenih izbora pokazali pravo stanje stvari - da narod želi da Srbiju vodi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka koja će u Beogradu moći da formira vlast.

Brnabić je televiziji Prva rekla da je narod video u poslednjih 13 dana ko je kakav, da je „svaka zver pokazala svoj trag“ i da je zato sada pobeda vlasti još ubedljivija.

„Ne slažem se da izborni rezultati imaju veze sa svađama u opoziciji, ovi izbori su imali veze samo sa Aleksandrom Vučićem, i ja se pitam da li je trebalo da više ponavljamo ono što je Vučić rekao da izbori nisu igra i da će se svi ujediniti protiv Vučića i SNS-a ako budu imali jedan glas više“, rekla je premijerka u tehničkom mandatu.

Ona je ponovila da se naprednjaci u kampanji nisu bavili ni „time ko su Zavetnici, ni ko je Miloš Jovanović i koalicija oko njega“, nisu se bavili ni svojim koalicionim partnerima iz SPS-a, a da se ponovo pokazalo da je Vučić u pravu kad je rekao da će se svi ujediniti ako imaju glas više.

PROČITAJTE JOŠ:

Brnabić je kazala da će bez ikakve sumnje naprednjaci imati većinu u Beogradu i da ne bi sada javno rekla sa kim će praviti većinu od najmanje 60 odbornika.

"Red je da sačekamo da se izbori ponove na ostalim biračkim mestima, pa da pričamo o formiranju vlasti. Važno je sve što se desilo u poslednjih 13 dana, važne su poruke koje je poslao Aleksandar Vučić i da se videla i ta razlika u tonu Aleksandra Vučića i svih ostalih", rekla je Brnabić.

Dodala je da bi lično želela da se ponove izbori u Beogradu jer bi Vučićeva pobeda bila još ubedljivija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar