Foto: mundissima / Shutterstock

Majkrosoft je juče predstavio svoje prvo veliko ažuriranje za Windows 11. Ono uključuje par novih dodataka, ispravke bagova i nekoliko stvari koje su još ranije obećane.

Windows 11 je imao problematičan početak. Sa mnogo prijavljenih bagova i problema, naročito na računarima sa AMD procesorima. Srećom, veliki deo tih problema je rešen konstantnim ažuriranjima u poslednjih nekoliko meseci. Ipak, problemi i dalje postoje.

Novo ažuriranje dolazi sa mnogo prepravljenih bagova i sigurnosnih zakrpi, ali i nekoliko noviteta.

Šta je sve novo?

Najveće promene u ovom ažuriranju se odnose na traku zadataka (taskbar). Vreme i datum će konačno biti vidljivi na više monitora. Ranije to nije bio slučaj, vreme je bilo vidljivo samo na glavnom monitoru dok su svi ostali monitori prikazivali taskbar bez vremena i datuma.

Vidžet za vremensku prognozu se takođe vraća na traku zadataka u ovom ažuriranju, kao i mogućnost da uključite ili isključite mikrofon na dohvat ruke.

Od značajnijih noviteta, Majkrosoft izdvaja i potpuno nove Media player i Notepad aplikacije. Media player će zameniti dosadašnju Groove aplikaciju i vratiti se staroj ideji jednog plejera za sve.

„Media player zamenjuje aplikaciju Groove. Datoteke i plejliste koje ste do sada imali će se automatski prebaciti u novu aplikaciju. Media Player će automatski povlačiti multimedijalni sadržaj sa računara, a opciono ćete moći i sami odlučivati koje foldere

Majkrosoft se pohvalio i novom Notepad aplikacijom. Pored novog dizajna, aplikacija je dobila podršku za tamni režim i on će se automatski prilagođavati sistemskim postavkama. Meniji su takođe pojednostavljeni i lakše je pronaći ključne funkcije ovog programa.

Pored toga, uvedeni su i novi emodžiji, nove opcija za opozivanje radnji, kao i poboljšana „find & replace“ funkcija.

Majkrosoft će nastaviti da unapređuje Windows 11

Majkrosoft je najavio da će nastaviti ulaganja u Windows platformu i obećava stalne inovacije.

Pogledajte još

„Windows 11 je dizajniran za nova iskustva koja olakšavaju rad, igru, povezivanje i kreiranje bez obzira gde se nalazite i koliko ekrana imate. Posvećeni smo pružanju inovacija i iskustava koje obogaćuju živote ljudi. U narednom periodu ćemo objavljivati još novih funkcija koristeći različite mehanizme ažuriranja koje imamo. Naš cilj je da pružamo stalne inovacije, pružajući korisnicima najbolja iskustva tokom cele godine.“, istakli su iz kompanije.

Iz kompanije dodaju da će slušati povratne informacije svojih korisnika i da računari ulaze u novu eru.

„Nastavićemo da se fokusiramo i na bezbednost. Želimo da učinimo Windows najboljim mestom za igranje i time utabati stazu za formiranje Metaverzuma. Jedva čekamo da objavimo još noviteta koji čekaju korisnike“.

Novo ažuriranje je kompanija najavila u svom blogu, a korisnici se nadaju da će ono okončati sve njihove muke sa novom verzijom operativnog sistema.

Komentari

Svi komentari (0)