Viber, Vajber, aplikacija, telefon, IT
Foto: Shutterstock/Primakov

Kompanija Viber najavila je danas uvođenje najnovije funkcije - verifikacije u dva koraka - dodatni nivo bezbednosti, koji omogućava korisnicima da autentifikuju svoje naloge koristeći pin kod i imejl.

Ta funkcija će se postepeno uvoditi u većem broju zemalja tokom maja.

Poruke na Viberu su već šifrovane s kraja na kraj, eliminišući pristup podacima trećim stranama, a funkcija nestajanja poruka omogućava korisnicima dodatnu kontrolu nad tim ko vidi ono što pošalju.

Pročitajte još

Korisnici koji odluče da aktiviraju funkciju verifikacije u dva koraka će kreirati šestocifreni PIN broj i verifikovati svoju imejll adresu.

Za prijavu na Viber posredstvom mobilnog uređaja ili desktopa – korisnik će morati da verifikuje nalog unošenjem svog individualnog PIN koda.

U slučaju da se kod zaboravi, verifikovana imejl adresa će se koristiti da pomogne korisniku da vrati pristup svom nalogu.

Osim toga, posedovanje PIN koda će sprečiti mogućnost deaktivacije naloga pomoću Vibera za desktop, a svako ko pokuša da deaktivira Viber nalog posredstvom desktopa moraće da koristi PIN kod.

Verifikacija u dva koraka štiti od hakera koji otimaju korisničke naloge radi slanja neželjene pošte ili pristupa privatnim informacijama.

***

BONUS VIDEO: Fejsbuk, Instagram i Vocap: Pali i živci i akcije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare