Foto:Screenshot/Twitter/@jaimemaussan1

Najpoznatiji meksički stručnjak za NLO kaže da fotografija uslikana u blizini granice između SAD i Meksika prikazuje leteći tanjir.

Snimak je napravio navijač sa stadiona FK Juarze, a klub je zatim objavio sliku na Tviteru i označio meksičkog NLO eksperta Jaima Mausana.

On je u odgovoru naveo da je fotografiju obradio veštačkom inteligencijom i da je jasno da je u pitanju „UAP“ ili „neidentifikovana vazdušna pojava“ – američki vojni termin za NLO, prenosi „Njujork Post“.

„Slučaj je analiziran AI tehnmologijom i sve ukazuje na to da gledamo u UAP. Verujem da je to brod neljudskog porekla“, odgovorio je on na Tviteru.

Na fotografiji se vidi stadion „Olimpico Benito Huarez“ — udaljen oko 3 kilometra od El Pasa u Teksasu — u subotu tokom meča protiv tima iz Tihuane.

Tamna tačka blizu sunca u gornjem levom uglu slike identifikovana je kao potencijalni NLO.

Mausana kaže da se ovde nije reč o avionu ili dronu i veruje da slika pokazuje neku vrstu „polja sile“ oko letelice.

Fudbalski klub je pozvao Mosana u pogranični grad kako bi mogao lično da ispita fenomen.

Šef NASA Bil Nelson rekao je u junu da američka svemirska agencija NLO shvata „veoma ozbiljno“.

Objašnjavajući zašto veruje da vanzemaljski život postoji, nastavio je: „Ja se nosim mišlju da je univerzum ogroman, a postoje pojedine teorije da postoji više univerzuma. Ako je to slučaj, ko sam ja da tvrdim da je Zemlja jedina lokacija na kojoj postoji život organizovan poput našeg?“

***

BONUS VIDEO: Odmor u vasioni, hotel svemirske kategorije