Podeli
tiktok izazov
Foto:EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Desetogodišnja devojčica u Palermu na Siciliji umrla je nedavno od gušenja nakon što je učestvovala u TikTok izazovu pod nazivom "blackout". Potom je TikTok zabranjen u Italiji.

Naime, nesrećna devojčica je sebi stavila kaiš oko vrata i zadržavala dah dok se snimala telefonom.

“TikTok je bio njen svet. I Jutjub. Tako je provodila vreme”, rekao je otac devojčice Anđelo Sikomero za Corriere della Sera.

Pročitajte još:

Ovaj slučaj smrti devojčice je šokirao Italiju, pa je pokrenuta istraga s ciljem da se utvrdi da li je reč o mogućem podsticanju na samoubistvo, kao i da li je devojčicu neko pozvao da učestvuje u izazovu, piše The Guardian.

Pristup TikToku do 15. februara je blokiran svim korisnicima u Italiji koji ne mogu da dokažu koliko su stari.

Iz TikToka kažu da nisu pronašli sadržaj koji je mogao da podstakne devojčicu da učestvuje u izazovu i da će pomoći vlastima u istrazi incidenta.

“Bezbednost zajednice na TikToku je naš prioritet. Zbog ovoga ne dopuštamo sadržaj koji podstiče ili veliča ponašanje koje bi moglo da bude opasno”, kazao je portparol kompanije.

Inače, ova popularna društvena mreža koristi se za deljenje video-zapisa, a mnogi roditelji su deci zabranili da je koriste u septembru prošle godine kada je TikTokom počeo da kruži snimak samoubistva 33-godišnjeg Amerikanca Ronija Meknata.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar