TikTok razvija sopstvenu platformu za striming muzike

IT 03. avg 202210:33
Podeli:
TikTok, Tik Tok, društvena mreža, initernet, aplikacija, IT
Foto: Shutterstock/rafapress

S obzirom na činjenicu da je muzika tako važan deo društvene mreže TikTok, uopšte nije iznenađujuće što kompanija „BajtDens“ razvija aplikaciju za striming muzike.

„Bajt Dens“ je u maju registrovao naziv TikTok Music, a nova aplikacija će omogućiti korisnicima da kupuju, slušaju, dele i preuzimaju muziku. Takođe, korisnici će moći da kreiraju, dele i preporučuju plejliste ili komentarišu, a biće omogućen i audio i video sadržaj uživo.

Pročitajte još

Poznato je da kompanija „Bajt Dens“ već ima iskustva sa strimingom muzike. 2020. pokrenula je aplikaciju za strimovanje muzike „Resso“ u Indiji, Brazilu i Indoneziji. „Resso“ ima neke od gore navedenih funkcija povezanih sa aplikacijom TikTok Music, kao što je mogućnost kreiranja liste pesama, deljenja pesama na društvenim medijima i interakcije sa zajednicom koja koristi aplikaciju.

Pored toga, „Bajt Dens“ čak koristi TikTok da natera korisnike da koriste „Resso“. Aplikacija TikTok u Brazilu ima dugme koje preusmerava korisnike na Resso kako bi mogli da slušaju punu verziju pesme koja ih zanima. Ovaj potez pomaže zadržavanju korisnika u „Bajt Denosovom“ ekosistemu.

„Resso“ ej je imao više od 40 miliona korisnika mesečno u Indiji, Brazilu i Indoneziji do novembra 2021. godine, a taj broj je danas još veći. Ranije ove godine, objavljeno je da je broj aktivnih korisnika aplikacije porastao za 304 odsto između januara 2021. i januara 2022. samo u Indiji, dok je „Spotifaj“ zabeležio rast od 38 odsto u toj zemlji tokom istog perioda.

Trenutno se ne zna da li će „Bajt Dens“ razvijati TikTok Music na istoj osnovi kao „Resso“ ili će ponuditi nešto sasvim novo.

***

BONUS VIDEO: Ples u ritmu veštačke inteligencije

***

Pratite nas i na mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Google News