Tala Safwan Foto:Screenshot/TikTok/itstalasafwanتالا صفوان - Tala Safwan

Popularna egipatska influenserka na društvenim mrežama, uhapšena je u Saudijskoj Arabiji i optužena za objavljivanje seksualno sugestivnog sadržaja.

Tala Safvan, koja ima pet miliona pratilaca na Tik Toku i oko 800.000 na Jutjubu, izazvala je bes na mrežama zbog tvrdnji da je nedavni video zapis imao „lezbejske insinuacije“.

Međutim, Safvan je rekla da joj to nije bila namera.

Policija u strogo konzervativnom kraljevstvu je međutim, rekla da bi taj video mogao da naškodi javnom moralu. Sa njenom kratkom tamnom kosom i izražajnnim licem, sadržaj i stil koji plasiral mlada vlogerka je namenjen prvenstveno tinejdžerima, prenosi BBC.

Njeni video snimci imaju upečatljive naslove nalik onima u tabloidima, dok ona raspravlja o TV emisijama i pitanjima koje joj šalju pratioci, uglavnom o vezama i neugdnim situacijama.

Ona postavlja šale i izazove ba kao i drugi vlogeri širom sveta. Međutim, jedan od njenih snimaka je nedavno izazvao sasvim drugačiju reakciju.

Na snimku se vidi kako priča sa svojom saudijskom prijateljicom, koju je pozvala u svoju kuću. Njene naknadne primedbe su neki protumačili kao „seksualno sugestivne“.

To je pokrenulo kampanju protiv nje sa haštagom na Tviteru – „Tala vređa društvo“.

Ona je odgovorila da je pogrešno shvaćena i negirala je da je u njenim komentarima bilo ikakvog „lezbejskog konteksta“ – što je tema koja je tabu u Saudijskoj Arabiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je rekla da je snimak izvučen iz konteksta kako bi se izazvao skandal.

Policija u Rijadu je saopštila da je uhapsila jednu lokalnu stanovnicu koja se pojavila u emisiji razgovorajući sa drugom ženom o seksualnom sadržaju i temama koje bi kako se navelo „mogle negativno uticati na javni moral“.

Policija nije navela da je u pitanju Tale Safvan, ali je prikazala snimak sa blurovanim licima učesnika.

BONUS VIDEO: Protesti u Londonu zbog mogućnosti izručenja Asanža SAD

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar