Screenshot: Twitter

Novi pametni telefon čudnog imena “Nothing Phone” trebalo bi da se pojavi na tržištu ovog leta.

Iz specifikacija koje su se proširile društvenim mrežama proizilazi da kompanija planira da uđe na tržište telefona srednjeg kvaliteta i za sada nema nameru da stane na crtu najskupljim i najkvalitetnijim proizvodima koji se mogu pronaći u prodaji.

Nothing Phone će pokretati Qualcommov čipset Snapdragon 778G, imaće AMOLED ekran dijagonale 6,4 inča, Full HD+ rezoluciju s frekvencijom osvežavanja od 90Hz ,  posedovaće 8GB radne memorije i 128GB prostora za skladištenje.

Imaće tri pozadinske kamere (50MP, 8MP i 2MP), kao i dodatnu kameru od 32MP sa prednje strane, za pravljenje selfija.

Pročitajte još

Biće omogućeno bežično punjenje baterije koja če imati kapacitet od 4500 mAh.

Nothing Phone će raditi na Androidu 12, a posedivaće i sopstveni operativni sistem NothingOS, za koji kompanija navodi da je u razvoju.

Spekuliše se da će “Nothing” telefoni biti specifični i po svom dizajnu i da će u osnovi biti providan, pa će biti vidljivi i unutrašnjiji elementi telefona.

“Nothing” je mlada tehnološka kompanija koja iza sebe nema prevelika postignuća, a do sada sun a tržište plasirali samo slušalice.

Međutim, činjenica da je Nothing osnovao čuveni Karl Pei nakon što je napustio OnePlus, dale su vetar u leđa očekivanjima da će se na tržištu pojaviti novi relevantan igrač koji će ponuditi proizvode odličnog kvaliteta po pristupačnim cenama.

***

BONUS VIDEO: Nikuda bez mobilnog telefona

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter