Stare igre i na novom PlayStationu: Sony kreirao tim za očuvanje starih igara

IT 01. maj. 202215:58 > 16:02
Podeli:
Foto: Nikolay_E / Shutterstock

Sonijeva proširena Playstation Plus usluga se sledećeg meseca integriše u Playstation Now i ponudiće pristup stotinama naslova starih generacija konzola.

Kompanija je sada još odlučnija u očuvanju starih igara.

Prema objavama na Tviteru, Soni je angažovao inženjere koji će radi u tzv. „Preservation“ timu koji je oformljen u cilju da se počeci industrije igara nikada ne zaborave.

Pročitajte još

Još uvek nije sasvim jasno na čemu će tim za očuvanje raditi, niti koji su krajnji ciljevi kompanije. Soni svakako nije poznat po očuvanju starih igara. Mnoge PS1 igre su radile na PS2. Kasnije, međutim, se situacija menja i naslovi prethodnih generacija nisu radili na PS4.

PS5, sa druge strane, podržava većinu PS4 naslova, ali ne i igre starije od toga.

Dobra stvar je da se Soni sve više fokusira na očuvanje starih igara, dok su ranije neprofitne organizacije i projekti vođeni fanovima prednjačili su na tom frontu.

Xbox, sa druge strane, se nešto drugačije odnosi prema starim naslovima.

Microsoft shvata da ljudi i dalje žele mogućnost igranja starih igara na modernim platformama i poslednjih godina stavlja veći naglasak na kompatibilnost sa prethodnim generacijama. Xbox Series X/S mogu da pokreću i igre sa prvog Xboxa, prenos Engadget.

PC gejmeri, naravno, imaju pristup naslovima koji datiraju nekoliko decenija.

***

BONUS VIDEO: Tinejdžer u zatvoru zbog igrice

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Vaš komentar