Proradili Instagram i Fejsbuk posle 7 sati

IT 05. okt. 202100:10 > 00:16
Podeli:
Foto: Pierre-Olivier / Shutterstock

Skoro sedam sati Fejsbuk, Instagram i WhatsApp bili su nedostupni za korisnike, međutim, neke od navedenih mreža polako se vraćaju u funkciju.

Naime, Fejsbuk je počeo normalno da radi, Instagram takođe, više se na početnoj strani ne pojavljuje „eror“, dok WhatsApp nije u potpunosti proradio.

Podsetimo, šef tehničkog odseka Fejsbuka Majk Šrefer oglasio se na Tviteru i objavio da ova kompanija ima problema sa umrežavanjem, te da timovi rade da što brže otklone ove probleme.

„Najiskrenije se svima izvinjavamo zato što je došlo do prekida u radu. Imamo problema sa umrežavanjem i timovi rade što je brže moguće da otklone greške i obnove rad što je brže moguće“, napisao je Šrefer.

Inače, bogatstvo osnivača Fejsbuka za samo nekoliko sati umanjeno je za sedam milijardi dolara zbog višesatnog prekida rada popularne mreže, naveo je Blumberg.

Zanimljivo je i da se ovo dešava samo dan pošto je Fransiz Haugen, uzbunjvač iz Fejsbuka, otkrila u jednom intervjuu da ova društvena mreža daje prednost profitu nad javnim dobrom. Svoje tvrdnje potkrepila je sa više od deset hiljada stranica internih istraživanja i dokumenata.

BONUS VIDEO: Društvene mreže 

Komentari

Vaš komentar