Foto:nothing/ twitter

Kompanija "Nothing" je zvanično predstavila svoj prvi pametni telefon nazvan – Nothing phone (1).

Telefon se već na prvi pogled razlikuje od drugih po svom neuobičajenom dizajnu i trenutno je jedan od zanimljivijih na tržištu.

Nothing phone (1) ima OLED ekran dijagonale 6,5 inča i rezolucije 1080 x 2400 piksela. Stopa osvežavanja je 120Hz, a maksimalno osvetljenje 1200 nita.

Telefon ima dve zadnje kamere –  glavni senzor rezolucije 50 MP (Sony IMX766) sa otvorom blende od f/1.88. Pored glavnog se nalazi ultra-široki senzor iste rezolucije, a u pitanju je Samsungov senzor sa otvorom blende od f/2.2. Selfi kamera je rezolucije 16 MP (Sony IMX471).

Nothing phone (1) pokreće Snapdragon 778G+ čipset srednjeg ranga, a isporučuje se sa Androidom 12 i Nothing OS (1). Kompanija tvrdi da je softver „pouzdan“ i navodi da korisnici neće imati nikakve probleme u radu. „Notning“ obećava tri velike Android nadogradnje i četiri godine sigurnosnih nadogradnji.

Pročitajte još

Telefon ima LED diode koje su postavljene tako da mogu pokazati relevantne informacije, kao što je indikator napretka kada se telefon puni. Diode se sinhronizuju i sa zvucima telefona. Ispod ekrana se nalazi senzor za čitanje otiska prsta, a okvir telefona je napravljen od recikliranog aluminijuma.

Ispod providnog kućišta telefona sa zadnje strane se nalazi baterija kapaciteta 4500mAh sa podrškom za brzo punjenje do 33W, a telefon je moguće i bežično puniti do 15W. Nothing phone (1) dolazi bez punjača u kutiji i ima IP53 sertifikat otpornosti na prašinu i vodu.

Kada su cene u pitanju, na evropskom tržištu treba izdvojiti 469 evra za verziju 8GB RAM i 128GB interne memorije; 499 evra za verziju 12GB i 256GB interne memorije koja u ovom trenutku nije dostupna.

***

BONUS VIDEO: Nikuda bez mobilnog telefona

***

Pratite nas i na mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare