Pametni sat koji košta samo 20 dolara

IT 02. dec. 202012:37
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/TechAvid

Pojavio se pametni sat koji šira populacija može sebi da priušti - u pitanju je model kompanije Wyze.

Wyze Watch biće dostupan u dve verzije – 44 i 47 mm s cenom od samo 20 dolara, odnosno manje od 2.000 dinara.

Posebno su zanimljive opcije ovog sata jer, uz nekoliko nedostataka (nema podrške za GPS i glasovne asistente), Wyze Watch nudi manje-više sve što i višestruko skuplji uređaji. Naravno, tek treba da se testira kako takav sat radi, koliko je brz i kolika je njegova tehnologija praćenja zdravstvenih opcija i aktivnosti precizna i pouzdana, piše Zimo.

Sat meri otkucaje srca, zasićenost krvi kiseonikom, broj pređenih koraka i aktivnosti i kvalitet spavanja. Takođe, otporan je na vodu (može se zaroniti s njim do 2 metra ispod površine) i prašinu i pruža integraciju s Googleom Fit i Apple Healthom.

Pročitajte još:

Ono što će mnogima biti najzanimljivije, pored cene naravno, je baterija koja može izdržati devet dana između punjenja. Nije poznato na kojem operativnom sistemu radi, ali sat se povezuje se s telefonima i podržava najpopularnije aplikacije poput Instagrama, Twittera, WhatsAppa, Gmaila i drugih – tako da korisnici na ekranu mogu da vide informacije o pozivima (i direktno sa zgloba da odbiju poziv), porukama, mailovima i slično.

Izgledom pomalo podseća na Apple Watch – manji model dolazi s 1,4-inčnim ekranom rezolucije 320×320 piksela, dok 47 mm model ima 1,75-inčni ekran i rezoluciju 320×385 piksela, a oba uređaja imaju 16 GB interne memorije. U SAD-u može se naručiti već sada, ali isporuku obećavaju do februara sledeće godine.

Kombinacija opcija i cene ukazuje da bi to ovo mogao biti best buy smartwatch za nezahtevne korisnike i one koji tek ulaze u svet pametnih satova, a ne žele da plate nekoliko stotina dolara za taj gadžet.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar