Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Šef tehničkog odseka Fejsbuka Majk Šrefer oglasio se na Tviteru i objavio da ova kompanija ima problema sa umrežavanjem, te da timovi rade da što brže otklone ove probleme.

„Najiskrenije se svima izvinjavamo zato što je došlo do prekida u radu. Imamo problema sa umrežavanjem i timovi rade što je brže moguće da otklone greške i obnove rad što je brže moguće“, rekao je Šrefer.

Podsetimo, društvene mreže Fejsbuk, Instagram i WhatsApp već više od četiri sata ne rade širom sveta.

I do sada se dešavalo da društvene mreže „padnu“, ali nikada do sada one nisu bile van funkcije više od četiri sata. Fejsbuk se izvinio svojim korisnicima i poručio da se radi na tome kako bi se otklonio kvar, ali za sada sve je ostalo na tome.

Zanimljivo je i da se ovo dešava samo dan pošto je Fransiz Haugen, uzbunjvač iz Fejsbuka, otkrila u jednom intervjuu da ova društvena mreža daje prednost profitu nad javnim dobrom. Svoje tvrdnje potkrepila je sa više od deset hiljada stranica internih istraživanja i dokumenata.

Fransiz je 37-godišnjakinja koja je radila kao menadžer proizvodnje u Fejsbuku. Bavila se pitanjima integriteta u kompaniji. Kaže da dokumenti pokazuju je Fejsbuk upućen u to da se njegove platforme koriste za širenje mržnje, nasilja i dezinformacija, ali da kompanija nikada nije reagovala, već prikrivala dokaze, piše CNN.

Bonus video: Društvene mreže

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare