Foto: Tada Images / Shutterstock

Popularna platforma za umrežavanje profesionalaca "Linkedin", upravo je lansirala novog četbota sa veštačkom inteligencijom koji ima za cilj da „bude vaš trener za pronalaženje posla“.

Novi četbot pokreće OpenAI GPT-4 i već počeo je da se pojavljuje pojedinim korisnicima u sredu.

Da biste otvorili četbota, idite na željeni oglas za posao i izaberite jedno od pitanja poput „Da li sam ispunjavam uslove za ovaj posao?“ ili „Kako da se najbolje pozicioniram za ovaj posao?“. Nakon analize vašeg profila i iskustva, bot će vam pružiti najbolji savet.

Pročitajte još

Četbot će vas takođe obavestiti o propustima u CV-ju i nedostacima u iskustvu koji bi mogli da vam naštete procesu prijave za određenu poziciju.

Iz kompanije kažu da korisnik može da pita četbota ko sve radi u kompaniji i dobiće profile zaposlenih, kao i spisak ljudi kojima može da se obrati sa posao. Sama poruka poslodavcima takođe se može sastaviti uz pomoć veštačke inteligencije.

Linkedin kaže da je uložio ogromne resurse u novu platformu i da se nada da će biti od velike pomoći onima koji su u potrazi za poslom.

„Kvalitet odgovora mora da bude zaista dobar jer se ovde radi o ozbiljnim stvarima, tako da to uopšte ne shvatamo olako“, rekla je za Si-En-Bi-Si Gianda Sachdeva, potpredsednica za upravljanje proizvodima u Linkedinu.

LinkedIn je, pored četbota koji se koristi za traženje posla, predstavio još neke generativne AI alate za Premium članove.

***

BONUS VIDEO: Veštačka inteligencija u naletu: Da li je držimo pod kontrolom?