Sergej Lavrov u Egiptu Foto:EPA-EFE/MOHAMED HOSSAM

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama nakon što je pozirao u majici američkog biseksualnog dizajnera, sa Eplovim satom na ruci i najnovijim Ajfonom na stolu.

Objava je nastala kao odgovor na vest o njegovoj hospitalizaciji nakon samita G20. Tu vest je prvo demantovala portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu.

„Sergej i ja čitamo vesti i ne verujemo svojim očima. Izgleda da je on hospitalizovan. Ovo je, naravno, fejk, a uskoro stiže velika ekskluziva“, napisala je Zaharova.

Zatim je objavljen video snimak Lavrova koji je izazvao lavinu komentara.

Majicu je dizajnirao američki dizajner koji je umro od heroina u 27 godini.

„Izgleda da Lavrov ima poslednji Ajfon. Samo se pitam kako je došao do njega s obzirom da je Epl napustio Rusiju na proleće. Gde su svu ti ruski telefoni za koje su rekli da će zameniti Ajfon?“, napisao je ukrajinski savetnik ministra unutrašnjih poslova.

„To je taj dekadentni Zapad. Ne zaboravite i da mu je ćerka studirala na Kolumbija Univerzitetu u SAD.“, bio je još jedan od odgovora.

„Lavrov: Zapad je koruptivan, bez principa i tradicije. Takođe Lavrov: Mmmmm, Ajfon“

„Lavrov, dok je njegova zemlja u ratu, uživa na Baliju sa Ajfonom, u majici Žan-Mišela Baskijata“

„Da, to je taj opaki Zapad. Ovo samo pokazuje licemerje i dvostruke standarde.“

„Lako je kritikovati demokratiju kada uživaš sve benefite i imaš pristup najnovijim proizvodima i tehnologijama, dok obični Rusi žive u takvom siromaštvu da ruska vojska krade mašine za pranje veša iz ukrajinskih sela.

Lakoća sa kojom šef ruske diplomatije usvaja zapadne simbole je iznenađujuća s obzirom da je pre samo nekoliko meseci izjavio da je Zapad objavio rat „celom ruskom svetu“.

To je jedan od razloga zbog kojih je kritikovan na društvenim mrežama, pri čemu su mnogi primetili jaz između njegovog zvaničnog govora i privatnog ponašanja.

***

BONUS VIDEO: Marija Zaharova u poseti Lavrovu

Komentari

Svi komentari (0)