Još jedna velika krađa kriptovaluta: Haker ukrao 97 miliona dolara

IT 20. avg. 202115:36 > 24. avg. 2021 15:10
Podeli:
Foto: Shutterstock

Likvid, berza kriptovaluta u Japanu, saopštila je da su neki od njenih digitalnih novčanika "kompromitovani" i da su hakeri preneli određenu svotu novca u čak četiri različita novčanika.

Pročitajte još:

„Trenutno istražujemo krađu i redovno ćemo izveštavati o novinama o ovom slučaju. U međuvremenu obustavljamo sve usluge depozita i podizanja sredstava“, napisao je Likvid na Tviteru.

Likvid, koji reguliše japanska Agencija za finansijski servis, nije objavio procenu gubitaka, piše CNBC.

Ekliptik, analitička kompanija, saopštila je da je otkrila da su hakeri ukrali kriptovalutu u vrednosti od 97 miliona dolara. Od ukupnog iznosa, 45 miliona dolara bilo je konvertovano u valutu eterijum putem decentralizovanih razmena bez posrednika.

„Ovo omogućava hakeru da izbegne zamrzavanje digitalne imovine“, objasnio je Ekliptik.

Prema podacima ‘CoinMarketCap-a’, kompanija Likvid jedna je od 20 najvećih kripto berzi na svetu, koja dnevno obrađuje transakcije u vrednosti više od 133 miliona dolara.

Ovo je druga velika kripto-pljačka u poslednjih deset dana. Hakeri su 10. avgusta ukrali više od 600 miliona dolara od finansijske firme Poli Netvork. U neočekivanom obrtu, hakeri su razgovarali sa organizacijom koju su opljačkali i vratili joj dve trećine ukradenih sredstava.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar