Foto: Shutterstock/ ms_pics_and_more

Epl je ponovo broj jedan kada je u pitanju broj isporučenih telefona.

Kompanija je u četvrtom kvartalu prošle godine isporučila najviše telefona od svih drugih proizvođača, dok je Samsung zauzeo drugo mesto.

Epl i Samsung zajedno su zauzeli 42 odsto isporuke svih telefona u četvrtom kvartalu 2021., dok je ostatak tržišta podeljen sa ostalim proizvođačima kao što su Xiaomi i Oppo.

Možda vas zanima:

„Epl se vratio na vrh tržišta pametih telefona zbog izuzetnih performansi iPhone 13. A isporuke u Kini su bez presedana.“ rekao je analitičar Sanijam Čaureza, u izveštaju kompanije Canalys.

Eplov lanac isporuke se polako oporavlja od posledica pandemije, a u četvrtom kvartalu kompanija nije uspela da proizvede dovoljno uređaja da bi zadovoljila potražnju. Ključni razlog stagnacije proizvodnje je nestašica ključnih komponenti.

„Prekidi u lancu snabdevanja su najviše pogodili manje proizvođače. Veliki proizvođači se već prilagodili nestašici komponenti i uskladili specifikacije uređaja kao odgovor na dostupnost materijala.“ Rekla je Nikol Peng, potpresednica za mobilnost kompanije Canalys.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar