Foto:EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Instagram testira novu funkciju koja korisnicima omogućava da zakače određene objave na svoj profil iznad svoje foto mreže, potvrdila je kompanija za TechCrunch.

Nova funkcija je trenutno u fazi testiranja i prikazuje se odabranim korisnicima na platformi. Korisnici koji imaju pristup ovoj funkciji vide opciju „Zakači na svoj profil“ koju možete da izaberete iz menija sa tri tačke pored objava.

„Testiramo novu funkciju koja omogućava ljudima da zakače objave na svom profilu“, rekao je portparol kompanije Meta.

Pročitajte još

Mogućnost kačenja određenog posta na vaš profil, mogla bi biti dobrodošla funkcija za korisnike koji žele da istaknu svoje omiljene postove koji su možda bili zakopani negde niže u njihovoj foto mreži. Ova funkcija takođe može biti korisna za kreatore koji često objavljuju, ali žele da istaknu određeni post.

Trenutno, korisnici imaju opciju da zakače priče (stories) na svoj profil, ali ova nova funkcija bi proširila ovu mogućnost na objave. Iako trenutno možete da istaknete objavu u priči, a zatim da tu priču zakačite na svoj profil, ova nova funkcija bi taj proces učinila mnogo lakšim i jednostavnijim.

Vredi napomenuti da ova funkcija funkcioniše slično Tviterovoj funkciji „Zakači na svoj profil“ koja vam omogućava da zakačite tvit na vrh vašeg ličnog fida, prenosi Benchmark.

Test zakačenih postova dolazi otprilike nedelju dana nakon što je Instagram objavio da uklanja karticu „Nedavno“ na stranicama sa heštegom za neke korisnike kao deo malog testa. Trenutno, kada izaberete hešteg, bićete odvedeni na stranicu na kojoj možete da analizirate sadržaj koji je postavljen pomoću tog heštega preko tri kategorije: Top, Recent i Reels.

Sa ovom promenom, neki korisnici će sada videti samo kartice „Top“ i „Reels“ na stranicama sa heštegom. Promena bi se mogla posmatrati kao način da Instagram dalje promoviše Reels, svog TikTok rivala, dok se takođe fokusira na objavljivanje postova koji dobijaju najviše angažovanja na platformi.

Instagram takođe testira novu funkciju koja će korisnicima olakšati otkrivanje i podršku društvenim akcijama direktno putem heštegova. Kada tražite određene hashtagove povezane sa određenim društvenim pokretima, sada imate mogućnost da ih podržite kroz nove opcije.

Kompanija uvodi novu funkciju za odabir hashtagova fokusiranih na popularne pokrete na Instagramu, uključujući #BlackLivesMatter, #womensrights i #climatecrisis.

***

BONUS VIDEO: Fejsbuk, Instagram i Vocap: Pali i živci i akcije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Svi komentari (0)