Hit prepiska Srbina sa Italijanom čiji je Spotifaj „ukrao“

IT 02. sep. 202015:18
Podeli:
Foto: Antonio Priston / Alamy / Alamy / Profimedia

"Lepa reč i gvozdena vrata otvara" - koliko je ova narodna izreka tačna, pokazala je viralna prepiska Ilije Ćosića i stranca od kojeg je na neko vreme "pozajmljivao" Spotifaj nalog.

Popularna muzička platforma Spotifaj je ove konačno postala dostupna u Srbiji, ali je do tada našim građanima bila nedostupna. Ipak, to nas nije sprečilo da se snalazimo kako znamo i umemo – uglavnom smo do Spotifaja dolazili kanalima koji nisu baš legalni.

Isto važi i za filmove i serije – priznajte da ih stalno gledate preko torenta ili na obskurnim sajtovima na kojima više vremena provedete zatvarajući iskačuće reklame nego u gledanju. Nikada ne biste očekivali da će vam se neko iz produkcijske kompanije javiti i optužiti vas da ste kršili autorska prava, ali ipak, u slučaju da koristite tuđi Spotifaj to je veoma moguće.

Pročitaj još:

Ilija je to doživeo na svojoj koži.

„Pre više od dve godine dobio sam ponudu koju nisam mogao da odbijem.

‘Je l bi hteo da imaš Spotify nalog?’

‘Što da ne, otkud to?’

‘Ma našao sam neki dil za hakovane Spotify naloge, treba nam samo VPN da bi se registrovao i upadaš na nečiji hakovan family account.’

‘Ajmo’.

I tako sam ja imao Spotify do sredine avgusta ove godine, bez plaćanja dinara pritom, sve dok nisam jednog dana dobio mejl u kom je, na italijanskom, pisalo da sam izbačen iz Spotify porodice. Okej. Nema veze, postaću građanin prvog reda i plaćaću za svoj nalog. Nije problem, a i ovako je konačno stigao u Srbiju. Ono što me je totalno uznemirilo jeste to što me je malopre kontaktirao vlasnik tog hakovanog naloga“, napisao je mladić, pa je priložio prepisku koja je brzo postala viralna na društvenim mrežama.

Nesrećni Italijan kojem je nalog hakovan obratio se salvom uvreda.

„Ku*vin sine, konačno sam te našao. Ti si mi ukrao premijum nalog na Spotifaju. Ku*kin sine, ukrao si mi i Netfliks. Pakleno si siromašan. Nadam se da uživaš u ZZ topu. Da li si i taj nalog ukrao? Odvratan si“, napisao je Iliji.

Foto: Facebook / Ilija Ćosić

Umesto da Italijana blokira što bi možda bio potez na koji bi se odlučila većina, Ilija je rešio da se lepo predstavi i objasni mu o čemu se radi. Prvo ga je pitao kako je, pa mu je ispričao da mu je prijatelj zapravo dao podatke njegovog naloga, kao i da je već počeo da plaća Spotifaj kao pošteni građanin.

Foto: Facebook / Ilija Ćosić

Ipak, Italijan mu nije odmah poverovao, već je nastavio da ga optužuje da mu je ukrao šifru od Netfliksa. Ilija mu je predočio da uopšte ne bi mogao da ga pronađe na društvenim mrežama, da je toliko dobar haker kao što nesrećni stranac misli. Čak je ponudio da ga časti picom za pretrpljeni stres.

Foto: Facebook / Ilija Ćosić

Italijana to nije omekšalo, pa je naglasio da mu je samo drago što je pronašao „lopova“, ali lopov je ponudio pivo ukoliko dođe u Srbiju – kao i objašnjenje „zašto je trep najgori muzički žanr ikad“.

Foto: Facebook / Ilija Ćosić

Kako bi se iskupio, Ilija je čak ponudio da ga časti i dodatkom u video igri „CS:GO“, međutim Italijan ni to nije želeo. Ilija mu se još jednom iskreno izvinio, ukazavši mu da on nije glavni krivac za krađu njegovih podataka, već su to hakeri.

Foto: Facebook / Ilija Ćosić

Konačno, Italijanu je srce omekšalo. Samo je hteo da se svađa sa nekim, iskreno je priznao Iliji.

„Previše si ljubazan. Ne moraš da mi se iskupljuješ“, poručio mu je najzad Italijan poražen finim manirima.

Foto: Facebook / Ilija Ćosić

Prepiska je od početnih psovki došla do momenta u kojem žrtva hakera želi „lep dan“ Srbinu koji je „na kvarno“ koristio njegov nalog.

„Iskreno samo sam želeo da te pronađem. Nisam izgubio mnogo novca. Bar sada koristim jače šifre. Sve je u redu. Hvala ti što si tako ljubazan“, napisao je Italijan.

Foto: Facebook / Ilija Ćosić

 

Pre više od dve godine dobio sam ponudu koju nisam mogao da odbijem. "Je l bi hteo da imaš Spotify nalog?""Što da ne,…

Posted by Ilija Ćosić on Понедељак, 31. август 2020.

 

Ljubaznost i iskrenost često nam nedostaju u svakodnevnim situacijama, a ova prepiska je super primer kako se i najveći konflikti mogu rešiti razumnim i smirenim razgovorom.

Takođe, uvek je lepo kada neko zapravo preuzme odgovornost za svoje greške.

Učite na Ilijinom primeru!

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar