Hakeri ukrali podatke Zakerberga, pa saznali njegovu tajnu

IT 07. apr. 202114:38
Podeli:
Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Među 533 miliona Fejsbukovih korisnika čiji su podaci javno objavljeni u jednom od najvećih slučajeva curenja informacija u istoriji, našli su se i podaci prvog čoveka kompanije, Marka Zakerberga.

Pročitajte još:

Hakeri su otkrili Zakerbergov telefonski broj, datum i mesto rođenja, bračni status, korisnički ID, ali i da vlasnik Fejsbuka koristi – Signal, konkurentsku aplikaciju za komunikaciju.

Sigurnosni stručnjak Dejv Volker na društvenoj mreži Tviter napisao je: „U neobičnom obrtu događaja otkriveno je da Mark Zakerberg takođe poštuje vlastitu privatnost i koristi aplikaciju za čet koja ima end-to-end enkripciju i nije u vlasništvu Fejsbuka“.

Priložio je i snimak kojim se dokazuje da je procureli Zakerbergov telefonski broj na Signalu. Ovo otkriće pravo je iznenađenje, jer Zakerberg poslednjih nekoliko meseci svim silama brani skorašnju promenu pravila privatnosti na Vacapu, aplikaciji za komunikaciju koju je kupio 2014. godine.

Naime, Vacap je nedavno najavio da će uskoro početi da deli informacije o korisničkom računu s Fejsbukom, zbog čega su mnogi korisnici odlučili da deinstaliraju Vacap i pređu na neku od alternativnih aplikacija za dopisivanje, poput Signala.

U međuvremenu je objavljeno i koliko je korisničkih naloga s Fejsbuka ugroženo u kojoj državi sveta. Od ukupno 533 miliona pogođenih korisnika, 32 milona je iz SAD-a, 11 milona iz Velike Britanije i šest milona iz Indije, prenosi Mešejbl.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar