Direct NEURO će istraživati kako mozak reaguje na reklame

IT 04. Feb. 202114:38
Share:
Neurotehnologija
Foto: URGOTech / Ferrari / Profimedia

Iza imena Direct NEURO, novog brenda istraživanja na tržištu, stoji iskusan tim neuronaučnika sa svetskim referencama i brojnim istraživanjima i studijama.

Zajedno sa stručnjacima za obradu podataka i komunikaciju brendova u DIRECT MEDIA United Solutions, a uz korišćenje najsavremenije neurotehnologije, ispitivaće nesvesne reakcije potrošača na poruke koje im se plasiraju kroz oglase, reklame i sadržaj na društvenim mrežama. Pored marketinga, velika oblast primene ove tehnologije je i u ljudskim resursima.

“Za donošenje bilo kakvih odluka, najvažnije je da imamo dobre insajte koji se baziraju na što relevantnijim podacima, a ne na generalizacijama. Istraživanja Direct NEURO obuhvatiće marketing i HR, a omogućavaju da imamo dubinski i realan uvid u to kako potrošači reaguju na poruke koje im njihovi omiljeni brendovi šalju, ali i kako zaposleni reaguju na odredjene poslovne situacije. Samim tim možemo da dodjemo do zaključaka koji će voditi ka boljim rešenjima i unapređenju poslovanja”, izjavila je Milica Marković, menadžerka za korporativne komunkacije u DIRECT MEDIA United Solutions.

Foto: Promo

Direct NEURO istraživanja se sprovode uz pomoć do sada najkvalitetnije tehnologije i, za razliku od postojećih istraživanja na tržištu sa predzankom “neuro”, raspolaže savremenom opremom za Eye-tracking (praćenje usmerenosti pogleda), EEG (Electroencephalography odnosno merenje aktivnosti moždanih talasa), GSR (Galvanic Skin Response ili merenje reakcije putem znoja), Face i Voice analizu.

Kombinacijom neuroistraživanja i drugih načina istraživanja dostiže se oko 90% tačnosti, za razliku od korišćenja tradicionalnih istraživanja koja idu do 30%, potvrdio je Nielsen, najveća globalna kompanija za merenje i obradu podataka i ispitivanje tržišta.

“Klasična marketinška istraživanja više nisu dovoljna da bismo u potpunosti upoznali potrošače. Zato je vreme da iskoristimo sve ono što nauka i tehnologija danas omogućavaju, a to su neuroistraživanja, koja su inače globalno prepoznata kao veliki trend za dolazeći period. Direct NEURO ćemo koristiti da bismo došli do relevatnih podataka o potrošačima, ne samo u radu sa našim partnerima u Srbiji i regionu, već kod svih brendova zainteresovanih da testiraju svoje komunikacijske poruke. Neprestano tragamo za novim načinom što boljeg i preciznijeg upoznavanja ciljne grupe, a neuroistraživanja daju upravo to”, kaže Ljubica Vukčević, Head of Data Analytics & Insights u DIRECT MEDIA United Solutions.

Direct NEURO tim sproveo je prvu lokalnu neuro studiju o uticaju društvenih mreža na mozak korisnika, čije će nalaze uskoro podeliti sa javnosti.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Your comment