Dečak sa autizmom koji je celoj jednoj IT kompaniji „slomio srce“

IT 28. jan. 202214:15 > 14:38
Podeli:
Foto:printscreen/twitter/NoMansSky/

Osmogodišnji dečak je inspirisao programere da ponovo pokrenu popularnu igru „Joe Danger“, nakon što je ona ugašena.

Možda vas zanima...

Džek, kome je dijagnostifikovan autizam, oduševio se igrom „Joe Danger“. Ova igra mu je pomagala da komunicira s prijateljima i porodicom i obezbedila mehanizam za prevazilaženje stresnih situacija.

Međutim, ažuriranje eplovog operativnog sistema je ugasilo igru. Dečak je zamolio svog oca da pronađe rešenje, a on se obratio programerima za pomoć.

Džek ima osam godina i dijagnostifikovan mu je autizam. Džek voli Džoa. On voli sve vezano za njega. Ima kolekciju igračaka motocikala, a svaki motocikl na ulici zove „Joe Danger“. Jedna od stvari koja je omogućila Džeku i meni da se povežemo je naša zajednička ljubav prema igrama, a svaki dan kada dođem sa posla Džek me zove da zajedno igramo ovu igru.“, napisao je otac u pismu.

„Ovo pismo je slomilo naša srca i nateralo nas da igru ponovo učinimo dostupnom“ rekao je osnivač kompanije Šon Marej.

Merej je dodao da je tim preuzeo projekat iz hobija kako bi vratio igru u život i polako je obnovo korak po korak kroz osam godina tehnoloških promena, prenosi PC Gamer.

Igra je juče ponovo pokrenuta na iOS-u sa poboljšanom grafikom i boljim performansama. A Džek ponovo može da uživa u svojoj omiljenoj igri sa ocem.

Komentari

Vaš komentar