UEFA priznala grešku: Nije bilo pošteno prema navijačima

Podeli:
Foto: EPA-EFE/AIDAN CRAWLEY

Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, objasnio je da se neće ponoviti sistem takmičenja koji smo gledali ovog leta na Evropskom prvenstvu.

Slovenac je istakao da ideja o turniru u 12 gradova nije loša, ali je organizaciono teško ostvaritva, te predstavlja problem i za navijače.

PROČITAJTE JOŠ

Potvrdio je da se ovakvo Evropsko prvenstvo neće ponoviti.

„Ovakvu ideju neću više podržati. Prezahtevna je ideja i nije poštena jer neke reprezentacije moraju da pređu 10.000 kilometara, a druge 1000, na primer. To je jedna od stvari. Nije pošteno ni za navijače.“

Mnogobrojni treneri i igrači su ustakli da ovo prvenstvo nije bilo pošteno zbog toga što su neke selekcije igrale pred domaćim navijačima, a drugi su morali da provode mnogo vremena u putu. Mnogi previdi, incidenti i sumnjive situacije bacile su senku na prvenstvo koje je trebalo da predstavlja slavljenje čitavog kontinenta.

Istakao je da nije pošteno da neki navijači putuju iz Italije u Azerbejdžan u samo nekoliko dana kao u grupi A.

„Neki navijači moraju da budu u Rimu, a onda sledećih nekoliko dana u Bakuu. To su četiri i po sata leta… Teško je, iako je ideja interesantna, ali teško ostvariva. Mislim da više neće biti ovakvog turnira“, zaključio je Čeferin.

Podsetimo, finale Evropskog prvenstva igra se u nedelju, a o tituli će odlučivati Engleska i Italija (21 čas). Ovaj susret možete pratiti direktno na TV Nova S.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar