Belodedić za Nova.rs o rumunskoj organizaciji Eura

EURO 2020 11. jun. 202113:11 > 14:12
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Miodrag Belodedić, legendarni fudbaler Crvene zvezde, Steaue i reprezentacije Rumunije, za Nova.rs je govorio o organizaciji Evropskog prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ

Rumunija se latila organizacije turnira, u Bukureštu će se igrati mečevi Austrija – Severna Makedonija, Ukrajina – Austrija i Ukrajina – Severna Makedonija, uz jedan meč nokaut faze.

Iako promoterska uloga zahteva dosta javnih pojavljivanja, Mile jedva čeka da se i to završi i da „zapuca“ u rodni Sokolovac, mestašce koje samo reka Nera deli od Srbije.

„Da ti kažem, bolje sam se snalazio na terenu, nego kao ambasador. Predstavljam Rumuniju pred prvenstvo, domaćini smo i promovišem te tri-četiri utakmice koje će se igrati u Bukureštu. U Savezu sam radio sa mlađim kategorijama, bio sam koordinator, imao sam puno utakmica sa Srbijom, bivšom Jugoslavijom, imali smo prijateljske, kvalifikacije… Sad je to druga vrsta posla. Imam još malo do penzije, pa ću da odem u moje selo pored Dunava. Uzeću jedan čamac i idem na ribu“, kaže Mile za Nova.rs, uz opis koordinacije sa UEFA.

Gde gledati EURO 2020

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (Promo)

„Oni daleko unapred dolaze u grad i na stadion na kom se igraju utakmice, ništa ne prepuštaju slučaju i koordinišu, naročito su se detaljno tome posvetili u ovom periodu na zalasku pandemije koronavirusa. Ovde se igralo i finale Lige Evrope, bilo je i velikih koncerata, pa verujem da će sve lepo izgledati i na Evropskom prvenstvu“, dodao je Belodedić, koji će kao ambasador ugostiti Severnu Makedoniju, a na redovnoj je vezi sa nekadašnjim saigračima, Darkom Pančevim i Ilijom Najdoskim.

Inače, Belodedić je napomenuo da se posebno očekuje da bude zanimljiv meč pobednika grupe F i trećeg tima iz grupe A, B ili C u nokaut fazi na ovom stadionu.

U grupi F su Nemci, Francuzi, Portugalci i Mađari, u grupi A su Turci, Švajcarci, Italijani i Velšani, u B su Rusi, Belgijanci, Danci i Finci, u C su Austrija, Holandija, Severna Makedonija i Ukrajina.

Što se velikih koncerata tiče, na ovom objektu su svirali Red Hot Chili Pepers, Depeche Mode, Kings of Leon, Ed Širan, Metallica i Selin Dion, kapacitet je 55.600 gledalaca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar