Makedonci: UEFA, najstrože kazni Arnautovića zbog psovki

EURO 2020 15. jun. 202108:35 > 15:16
Podeli:

Austrija je pobedom od 3:1 protiv Severne Makedonije otvorila Evropsko prvenstvo, a nakon utakmice je najviše pažnje privukla proslava gola Marka Arnautovića.

Arnautović je pogodak za istorijski trijumf, prvu pobedu Australije na Evru u istoriji i prvu pobedu na takmičenju još od 1990, proslavio nizom psovki koje je uputio protivničkom golmanu na srpskom.

PROČITAJTE JOŠ

Samo jedna od mnogih je bila „J***m ti majku“, a bilo je tu još mnogo reči koje su razumeli rivali. Arnautović je sin Srbina i Austrijanke, pa je odlučio da se koristi srpskim jezikom koji će rivali i te kako razumeti.

Makedonci su nakon utakmice zatražili najstrožu kaznu za napadača.

Gde gledati EURO 2020

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (Promo)

„Osuđujemo nacionalistički ispad Marka Arnautovića upućen Ezgjanu Alioskom. Podneli smo službeni dopis UEFA tražeći najstrožu kaznu. Uvek smo protiv nacionalizma, diskriminacije, vređanja i svih drugih ispada koji nisu u duhu fudbala. Uvek ćemo braniti dostojanstvo makedonskih fudbalera gde god da nastupaju“, poručio je Fudbalski savez Makedonije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram