Kardiolog: Eriksen će teško igrati fudbal, umro je na terenu

EURO 2020 13. jun. 202109:44 > 19:1017 komentara
Podeli:

Kristijan Eriksen se srušio na terenu tokom utakmice Danske i Finske zbog srčanog zastoja, a prema mišljenju stručnjaka kraj karijere je gotovo izvestan.

Sandžaj Šarma koji se smatra jednim od vodećih sportskih kardiologa u Engleskoj koji kaže da nije izvesno da će se danski fudbaler u budućnosti vratiti fudbalu.

Šarma koji je profesor na univerzitetu Sent Džordž je imao prilike da radi sa Eriksenom dok je ovaj bio u Totenhemu.

„Ovaj momak je imao normalne testove sve do 2019. i sada kako objašnjavamo srčani zastoj? Sve je to uzdrmalo celu naciju. Dobra vest je da je i dalje živ, loša vest je da ide ka kraju karijere. Da li će igrati još fudbal profesionalno? Ne mogu da kažem. U Engleskoj ne bi mogao da igra. Veoma smo striktni oko toga“, rekao je Šarma.

Gde gledati EURO 2020

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (Promo)

Što se tiče uzroka, Šarma smatra da bi u pitanju mogao da bude nedefinisano zdravsveno stanje ili visoka temperatura.

„Činjenica da je stabilan i budan je odlična. Ne znam da li će igrati fudbal ikada više. Da ne kažem ovo previše otvoreno, on je umro danas. Iako na nekoliko minuta, ali umro je i da li će mu lekari dozvoliti da umre ponovo? Odgovor je ne“, jasan je Šarma.

Kada je reč o fudbalu, ovog dana na EURO 2020 gledamo mečeve u grupama C i D.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar