Inter ga olako gurnuo u „ćošak“, sad predvodi Dansku na Evru

EURO 2020 02. jun. 202113:51 > 10. jun. 2021 12:42
Podeli:
Foto: EPA-EFE/Christian Bruna

Fudbalska reprezentacija Danske ima spisak igrača koji će igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu i na njemu je nekoliko ozbiljnih imena.

Pre svih tu je Kristijan Eriksen, kog su prethodnih godina olako pustili i Totenhem i Inter, pa je sa uloge jednog od skupljih kreativaca u sredini terena, postao marginalac.

PROČITAJTE JOŠ:

Zato ima motiv više da se dokaže, zajedno sa ostalim saigračima. Danska možda nema kapacitet da ponovi uspeh i iznenadi sve kao 1992, ali ima respektabilan sastav.

Milanov Simon Kjaer će biti kapiten ekipe u kojoj Eriksen ima više od sto nastupa, a bio je i najbolji strelac u kvalifikacijama.

Golmani su Kasper Šmajhel, Jonas Losl i Frederik Ronov. Za odbranu će biti zaduženi: Kjaer, Andreas Kristensen, Janik Vestergard, Joakim Andersen, Matijas Jorgensen, Danijel Vas, Jens Striger Jarsen, Joakim Mele i Nikolaj Boilensen.

Na sredini terena igraće spomenuti Eriksen, ali i Tomas Dilejni, Pjer-Emil Hojbjerg, Matijas Jensen, Kristijan Norgard i Anders Kristijansen.

Napadačka uloga pripala je Kasperu Dolbergu, Jonasu Vindu, Andreasu Kornelijusu, Martinu Brajtvejtu, Robertu Skovu, Mikelu Damsgardu, Jusufu Poulsenu i Andreasu Skov Olsenu.

Danci će na Evropskom prvenstvu igrati protiv Finske, Belgije i Rusije u grupi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram