Vučićevi prijatelji: Kratak je put od zvezda do blata

Emisije 05. mar. 202119:02
Podeli:
Foto: NOVA S

Od trnja do zvezda, pa nazad i to kroz blato. To se trenutno dešava u naprednjačkim krugovima sa onima koje je, za sada bez zakonskih sankcija, očešala borba protiv organizovanog kriminala. Ko je koliko dužan Vučiću i zašto su mu uzvratili na najgori mogući način, tema je koja, čini se, tek počinje da se otvara.

Usred borbe protiv kriminala, eto borbe i optužbi i među naprednjacima. Da postoje, najblaže rečeno, šumovi u komunikaciji, dokazuje i zagonetno upiranje prsta narodnog poslanika Vladimira Đukanovića.

„Vučić vam je, gospodo, sve dao u životu. Njega da nije bilo, za vas niko živ ne bi znao da postojite. Vratili ste mu tako što ste mu spremali svilen gajtan. Pardon, snajper. O vašem nenormalnom bogatstvu i imperijama koje ste stekli naširoko može da se govori i piše. Sram vas bilo!“ rekao je Đukanović.

Imena svakako nisu pomenuta. Može li se naslutiti, ko su ljudi na koje je Đukanović mislio?

„Mislim da je to otvoreno, namerno, široko i da tu možete da stavite svakog iz SNS-a. Mi sad govorimo o jednom politički uticajnom čoveku i drugom koji je finansijski uticajan. A koji sve što su stekli, duguju Vučiću“, rekao je urednik nedeljnika „Vreme“ Filip Švarm.

POGLEDAJTE JOŠ:

A likovi tih politički i finansijski uticajnih ljudi, za širu srpsku javnost, zovu se Nebojša Stefanović i Slaviša Kokeza. Direktno i indirektno oni ne silaze sa naslovnih strana, a njihov lik i delo, temeljno se pretresa i na televizijama.

„Predsednik Vučić je njega izmislio. Kokeza nije bio niko i ništa u Beogradu. Bio je nepoznat. Razumete. Igrao je fudbal za neki Brodarac , nižerazredni klub u šestoj ligi. Da nije bilo Vučića i da mu nije poklonio veru i bio prema njemu prijatelj i drug…zar i ti sine Brute, nikad on ne bi bio predsednik FSS“, rekao je savetnik ministra unutrašnjih poslova Svetozar Vujačić.

„Ovde je najvažnije da stradaju krupne ribe. A jedna od najkrupnijih je Nebojša Stefanović. Da proveri da li je ozvučenje dobro, da ga montira, da prenese zastave iz mog kabineta u salu za sednice. To mu je bio zadatak. I da donese burek kad zatreba. I on je odlično obavljao te zadatke“, rekao je Vojisla Šešelj o Nebojši Stefanoviću.

Uprkos lošim startnim pozicijama, Kokeza i Stefanović zahvaljujući svojim veštinama dosegli su prilične visine. Da li su i zbog čega na udaru onog koji ih je uzdigao?

„Nebojša Stefanović zapravo dođe Vučiću nešto kao Ranković Titu. Vučić nije mogao da dozvoli da u partiji postoji još jedan centar moći mimo njega. Važno je da ti ljudi, Kokeza, Stefanović možda još neki, čekaćemo da se pojave, budu kriminalizirani i satanizirani da se izbace i odseku od svakog uticaja. Ako je Kokeza takav kriminalac, a Vučić ga je stvorio, onda se postavlja pitanje šta je Vučić radio“, naglasio je Švarm.

Vladimir Đukanović, nije odgovorio na naša pitanja u vezi njegove objave.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram