Stepanović: Vlast se rebalansom budžeta priprema za izbore

Emisije 22. apr. 202108:49 > 11:08
Podeli:
Printscreen

Glavna i odgovorna urednica Nove ekonomije Biljana Stepanović rekla je da je brine što neće biti rasprave o rebalansu budžeta, te dodala da treba nas brine visina javnog duga. Naglasila je da je novi najavljeni paket pomoći za građane za nju populizam, kao i rebalans budžeta koji smatra "pripremom za buduće izbore".

Stepanović je rekla da je suštinsko pitanje kako se troše sredstva iz budžeta, kao i to da li ćemo uspeti da vratimo sva dugovanja i potraživanja.

„Pitanje je veliko da li ćemo mi moći da vratimo to. On što mene zanima jeste kako mi u decembru mesecu, kada je donošen budžet, nismo znali da je potrebno da se zadužimo još dve milijarde. Deficit je bio milijardu i po, a sada je tri i po milijardi“, rekla je Stepanović.

Ona je dodala da novi paket mera pomoći građanima smatra populističkom merom.

„Ja tu meru smatram populističkom i to tvrdim sve vreme. Zašto se selektivno daje svima, kada smo mogli iz prethodnog puta da naučimo da to nije dobro. Sada su bili izveštaji iz APR, pa je moglo da se vidi koja preduzeća su prošla loše, a koja nisu. Ima preduzeća koja su prošla odlično i zašto onda njima davati pomoć. Ponavljam, mere su populističke, a vlast se novim rebalansom priprema za buduće izbore“, jasna je glavna i odgovorna urednica Nove ekonomije.

Stepanović je dodala da je uzela 100 evra kada je bio prethodni paket pomoći i istakla da to i treba uraditi jer je to naš novac.

„Pa to je naš novac. Sve su to manipulacije. Predsednik Srbije penzionerima daje tri kutije vitamina, pa ne daje on to nego svi mi koji uplaćujemo u budžet. Sami sebi dajemo dva puta po trideset evra. Mi smo ponovo došli do toga da pričamo istu priču“, istakla je Stepanović.

 

Komentari

Vaš komentar