Škoro: Nemamo državu, već privatizovanu ekipu koja vlada

Emisije 29. apr. 202108:28
Podeli:
Foto: Printscreen; Srđan Škoro

Novinar Srđan Škoro rekao je u jutarnjem programu "Probudi se" da je dolazak Aleksandra Vučića na jučerašnji međustranački dijalog dodatni doprinos da taj dijalog bude jedna papazjanija. On je naveo da nema ni prostora ni vremena da se o bilo čemu pregovora, osim o vrlo jasnim stvarima, a to je striktna promena zakona.

Škoro je naveo da je bojkot opozicijae imala priliku da postavi neke standarde i postane jače, a nije izašla.

„Mogla je da vrši pritisak, da poziva ljude svaki dana. Ovaj režim se svaki dan raspada na ulicama grada. Na dnevnom nivou imate toliko afera gradskih, republičkih… Morate da animirate te ljude. Ako ne možete ljude da izvedete na ulice, kako ćete na briališta. Izbori nisu pitanje stranaka, to je pitanje našeg opstanka“, rekao je Škoro.

On je naveo da je besmislen razgovor o tome da li treba primenjivati zakon ili ne.

„Ili postoji pritisak koji je unutrašnji ili postoji pritisak koji je spolja. Spolja nisu dovoljno zainteresovani. Oni hoće da završe za sebe poslove. Oni će izvršiti u onom domenu koji njima odgovara. Mislim da Evropa čeka razrešenje Kosova. Njihov interes je vezan za to. Oni bolje od nas znaju kakva je ovo vlast, šta se ovde dešava i koliko ovde ima neslobode. Sve ovo vreme nisu uradili u smislu pritiska niti ja verujem da će. Možda će biti kozmetičkih promena, ali ko će biti garant da će se to sprovoditi, da će se sprovoditi zakon u zemlji u kojoj zakoni ne vladaju“, rekao je Škoro.

On je dodao da su razgovori besmisleni ako jedna strana smatra da je normalno da se zakon krši, a druga zahteva da se zakon primenjuje.

Škoro je rekao da građani najvažniji i da je njihov glas svetinja.

„Glas građana je najvažniji. Imate pravo da birate i postavljate, vaš glas je svetinja. Ako to ne doživljavate tako, ako građani nisu zainteresovani za svoju sudbinu, ako ovaj narod ne interesuje da li će biti Pera ili Žika na vlasti, ako ga kradu, lažu, onda je to veliki problem“, naveo je on.

Škoro je rekao da mi nemamo državu, već privatizovanu ekipu ljudi koja nama vlada.

„Mi smo robovi. Ne znamo koliko se država zadužuje, koliko se na dnevnom nivou pljačka, koliko smo zagađeni. Živimo u najzagađanijem gradu na svetu i to ljudima ne smeta“, zaključio je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar