Prvi medjustranački dijalog
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otišao je iz Skupštine Srbije gde je tri sata bio na sastanku u okviru međustranačkog dijaloga bez prisustva stranaca.

Vučić je morao da napusti sastanak pre nego što je završen zbog obaveza, a o tome su na početku sastanka obavešteni i učesnici.

Sastanak je već ušao u četvrti sat, a prema saznanjima Tanjuga, više od polovine predstavnika stranaka koje učestvuju su izneli svoje stavove.

Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović je, takođe, izašao iz sale u kojoj se održava sastanak.

Za međustranački dijalog vladalo je veliko interesovanje medija, a hol u Skupštini, nakon odlaska predsednika, napustile su skoro sve medijske ekipe.

Pravila ovog dijaloga su takva da se dok traje dijalog o njemu ne govori mnogo u medijima, odnosno biće zatvorenog tipa.

Prvi medjustranački dijalog
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

„Nema snimanja onoga o čemu se govori, nema izjava posle toga, nema interpretiranja dijaloga, odnosno smatra se da ništa nije dogovoreno dok se na kraju sve ne dogovori“, rekao je ranije predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić Tanjugu.

Sastanku pored stranaka vladajuće koalicije SNS, SPS, SDPS, PUPS, SPAS i Pokreta socijalista učestvuju i opozicione stranke kao što su DSS, Dosta je bilo, Dveri, SRS, ali i Stranka moderne Srbije.

Zanimljivost sa sastanka prenela je putem društvenim mreža kopredsednica SMS Tatjana Macura koja je navela da međustranačkom dijalogu prisustvuje samo osam žena, i to dve iz SMS, jedna iz Pokreta Dveri, jedna iz SDPS, jedna iz Zavetnika, jedna iz Jedinstvene Srbije i po jedna iz SVM i LSV.

Ukupno učestvuje 26 političkih organizacija.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare