Simonović: Poražen sam i razočaran zbog tolikog straha

Emisije 20. apr. 202120:31
Podeli:
Veselin Simonović
Veselin Simonović Foto: Nova S

Direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović gostovao je u današnjoj emisiji "Među nama". On je komentarisao optužbe Marinike Tepić da Dragan Marković Palma podvodi maloletnice u Jagodini, ali i slučaj novina "Nova". Još uvek nije pronađena štamparija koja želi da štampa "Novu", a Simonović ističe da je "poražen i razočaran" zbog cenzure u medijima.

Kada je reč o datumu izlaska novina „Nova“, Simonović kaže da je najavljeno da će se desiti uskoro, „računajući da nije normalno da u Srbiji nema kapaciteta da se odštampaju još jedne dnevne novine“.

Trenutno je ukupni dnevni tiraž svih dnevnih novina u Srbiji oko 200.000, a nema kapaciteta za novine „Nova“.

„Možda neko ima tehničkih problema, ali oni mogu da se reše“, rekao je Simonović.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ja lično sam svakome ko ima problema ponudio da mi učestvujemo u otklanjanju istih i da smo spremni da platimo“, istakao je Simonović.

„Nudio sam svim direktorima štamparija da avansvno platimo papir, štampu, da budu sigurni da posao sa nama neće biti rizik za njih“.

Glavni i odgovorni urednik Nova.rs smatra da je problem autocenzura i da neki ne žele da razmišljaju da li smeju da štampaju „Novu“.

„Poražen sam i razočaran. Toliki strah, pritisak i cenzura u medijskoj sferi… Ja sam mislio da će se neko odvažiti“. Dodao je da je štamparija iz Novog Sada pristala na štampu i poslala ponudu, ali ne mogu da štampaju pun kolor.

„Siguran sam da ćemo naći načina da štampamo, makar i u regionu“. Kako kaže, prijatelji iz Podgorice su se javili sa željom da pomognu.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, izjavila je na konferenciji za medije da su se „monstrumi iz vlasti“ izopačili i da rade stvari koje vezuju za mafiju, napominjući da prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, „podvodi žene i devojčice“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Marković je u saopštenju izneo niz uvreda na račun Tepić, nazvavši je “Đilasovom glasnogovornicom”, navodeći da čeka “prugasto odelo” zbog toga što je, kako kaže, lagala.

Simonović kaže „da bi voleo da neko završi u zatvoru“ i dodao da to treba da bude Palma, ne Marinika. Ipak, on kaže da nije siguran da će o tome odlučivati Dragan Marković, već Tužilaštvo.

„Ako Palmu puste niz vodu, a zna se ko o svemu odlučuje, onda će ovaj slučaj dobiti neki pravosudni epilog“. Ukoliko, pak, Palma bude pošteđen, situacija će biti predstavljena kao politička hajka na Markovića i Jagodinu, smatra glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs.

Simonović je ocenio da ovaj slučaj liči na Jutkin, jer je „i on bio lokalni moćnik i kabadahija“, kao što je Dragan Marković Palma.

Koalicioni partneri Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, među kojima je i vladajuća SNS, se još nisu oglasili po ovom pitanju. Samo je Zorana Mihajlović prokomentarisala navodno podvođenje devojčica u Jagodini i rekla da je odgovornost na Mariniki Tepić, ukoliko je znala za problem, a nije ga prijavila. 

Simonović smatra da su oni zatečeni, kao i da sada razmišljaju kako da reaguju na optužbe Marinike Tepić.

„U Parlamentu niko ne priča svojom glavom. Može da se očekuje da kažu da nije Palma podvodio devojke, nego da je Palmu silovao Đilas“.

Pogledajte gostovanje Veselina Simonovića u emisiji „Među nama“:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar