„Ovoliko nesreće je dosta za Evropu celu, a ne za jednu zemlju“

Emisije 06. mar. 202108:26 > 10:35
Podeli:

"Kada vidimo naslovne strane pitamo se - šta ćemo mi ovde da radimo? Ovoliko nesreće mislim da je dovoljno za Evropu celu, a ne za jednu zemlju. Realan život je takav", primećuje pozorišni reditelj Božidar Đurović. On je bio gost televizije Nova S i jutarnjeg programa "Probudi se".  

Istaknuti umetnik, komentarišuću svakodnevicu Srbije primećuje da za ove prostore važi izreka: „Ko nas je kleo nije dangubio“.

Đurović se osvrnuo i na aktuelna pozorišna zbivanja i atmosferu.

„Moje kolege i ja strepimo od Kriznog štaba“, kaže pozorišni reditelj pred premijeru njegove predstave „Berači snova“ zakazanu za 11. mart u Zvezdara teatru.

„Publika je željna predstava koje se sada izvode povremeno i u nepozorišnom vremenu. Život nam u ovakvim okolnostima traje jedan dan, jer sutra sam Bog zna šta će biti“, tako Đurović objašnjava našu i pozorišnu svakodnevicu.

Voditelj emisije Danilo Mašojević primetio je da ovaj reditelj dugo nije stvarao u pozorištu.

„To je malo nemila priča. Od ponovnog izboza za upravnika Narodnog pozorišta sam veoma spretno sklonjen. To je već po drugi put, navikao sam. Nije to nikakva tajna, uvek je na ovim prostorima bilo nekih neomiljenih pojava ili crnih lista koje su vrlo probrano osmišljene i tako prođu ljudski životi“, konstatuje Đurović i dodaje da se uglavnom bavi pedagogijom i režira znatno manje nego što želi.

Ipak, Đurović šalje i optimističnu poruku i konstatuje da, uprkos svim nedaćama i iskušenjima „ništa od života nije lepše“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar