Marija Lukić otkrila ko su žene koje brane Jutku

Društvo 25. nov. 202007:50 > 14:03
Podeli:
Marija Lukić
Marija Lukić u "Probudi se"; Foto: Printscreen Nova S

Slučaj Marije Lukić odjeknuo je i u svetu kao glas žena protiv zlostavljača. Međutim, gorke su ostale slike koje smo mogli da vidimo tokom trajanja procesa, na kojima su čak i neke žene javno stale na stranu Milutina Jeličića Jutke.

Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, reč jutra emisije „Probudi se“ imala je Marija Lukić. Bivši predsednik opštin Brus Milutin Jeličić Jutka pravosnažno je osuđen na tri meseca zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji i višegodišnjeg seksualnog uznemiravanja Marije Lukić, a mada smatra da je ta kazna mala za Jutku i sve što joj je priredio, prepoznaje je i kao podršku svim ženama. 

„Bilo je potrebno mnogo hrabrosti i snage, ali ne želim da demotivišem žene jer je ovaj primer bio ekstreman“, rekla je Lukić gostujući na TV Nova S.

Marina Paunović, psihoterapeutkinja, skrenula je pažnju na žene koje su u ovoj borbi stale u odbranu Jutke. Lukić zna razlog.

Pročitajte još:

„To su uglavnom bile žene koje je on na neki način zadužio, posredno ili neposredno učestvovao u njihovom zapošljavanju u izmirivanju njihovih dugovanja i sličnim situacijama. Nažalost, ja sam očekivala to i pre tih značajnih trenutaka. Stizale su informacije do mene da je on mobilisao društvo da pravi te mitinge podrške. Međutim, kod mene je sreća u nesreći bilo to što sam pre nego što sam ga prijavila doživela ozbiljne pretnje, i taj strah je anulirao sve druge strahove kod mene. Ja strahove od osude okoline nisam imala“, ispričala je Lukić.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar