Zbog blokade puta u selu Krivelj, kineska kompanija je minulih dana pokušala da napravi alternativni put za dopremanje energenata do rudnika Cerovo, tako što je u jednom delu, pregradila Kriveljsku reku velikom količinom rizle i kamenja. Upravo na ovom mestu ovog jutra se našla Katarina Golubović, reporterka jutarnjeg programa "Probudi se".

Ona nam prenosi da su meštani alarmirali nadležne inspekcije i da li je ovog jutra tok reke prekinut ili prohodan. Reka od jutros jeste prohodna u tom delu toka koji je pregrađen, a zbog čega je bila prekinuta i kada, ali i šta su meštani Krivelja učinili da bi ova reka ponovo tekla svojim tokom, otkriva Dragan Ćosić, meštanin Krivelja.

On otkriva da su predstavnici kompanije Ziđin hteli da naprave alternativni put zbog blokade putnog pravaca meštana Krivelja koja traje već 15 dana. Tim alternativnim putem preko reke su želeli da transportuju gorivo i energente za potrebe rudnika Cerovo.

Oni su pre četiri dana nasuli krupno kamenje i rizlu i tako pregradili reku, ali pravovremenom intervencijom meštana sela je alarmirana ekološka inspekcija koja je veoma savesno odradila svoj posao i već 10. februara je taj deo nasipa razčišćen i rekao je ponovo nastavila da teče.

Na licu mesta se vidi da je reka plave boje ali ta boja nije zbog bistrine i čistoće već ekstremnog zagađenja.

„Pošto je gore rudnik bakra, bukvalno rastvor plavog kamena daje boju reci koja je bez života, nema ribe, nema rakova. Ona se uliva u Borsku reku i tako nadovezuju jednu mrtvu reku sa drugom mrtvom rekom“ rekao je Ćosić.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Muke meštana borskog sela Krivelj se nastavljaju: Ponudili sporazum kineskoj kompaniji Ziđin

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar