Ajvar - kralj zimnice, neizostavan na svakoj trpezi, i večita dilema: praviti ga kod kuće ili ga kupiti u radnji? Domaći ajvar miriše na tradiciju i porodična okupljanja, dok kupovni štedi vreme. Ali, da li je razlika u ceni opravdana i koliko zaista vredi trud?!
Ako ste ikad proveli jesenje popodne pržeći paprike, verovatno se pitate: „Vredi li sav ovaj trud ili je bolje da samo kupim ajvar iz prodavnice?“ Istražujemo večitu dilemu – domaći versus kupovni ajvar!
Cene ajvara u prodavnicama variraju – od 300 do 600 dinara, dok domaći može da košta i do 1.000 dinara. Kupovni ajvar je brz i lak izbor, ali… da li vredi?!
Prilog Anđele Janković iz emisije „Među nama“ pogledajte na početku ove vesti.
BONUS VIDEO: Ima li jaja za 11 dinara na pijaci i kakve su cene povrća za zimnicu?