Možda još ne znamo da li će izbori u Beogradu biti ponovljeni, ali zato možda znamo za neke koji bi mogli da budu deo buduće Vlade. Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će u ponedeljak početi sa konsultacijama, nakon čega će biti spreman da odredi mandatara za sastav nove Vlade.  

Siniša Mali, Miloš Vučević, Ivica Dačić, ako vam kažemo da će ta imena verovatno ponovo biti na spisku ministara pretpostavljamo da se nećete naročito iznenaditi.

Politikolozi smatraju da će Ivica Dačić sigurno imati neko mestu u novoj vladi uprsko činjenici da je imao jako loš izborni rezultat i trebalo bi da bude zadovoljan šta god da dobije.

„Što se tiče ovih nekih ol star ministara kao što su Miloš Vučević i Siniša Mali njihovi rezultati su unutar strukture vlasti apsolutno jaki i zasluženi i očekujem da će biti deo Vlade Srbije, a za Vučeviće očekujem čak i više da će dobiti neku možda najjaču poziciju“, smatra Nikola Parun, politikolog.

Ako vam kažemo da će u Vladu Srbije ući i Milica Đurđevič Stamenkovski čija stranka Zavetnici nije prešla cenzus, reakcije će verovatno biti  bar malo iznenađujuće. Nezvanično ona bi mogla da preuzme Kancelariju za Kosovo i Metohiju ili Ministarstvo za brigu o porodici, mada se čak spominje i resor dijaspore.

Prilog Marije Čanković iz emisije „Među nama“ pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Na redu je izbor nove Vlade: Ko je najbliži timu u Nemanjinoj 11?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar