Printscreen

Pomoćnik gradonačelnik Čačka Milan Bojović rekao je da su zbog radova na auto-putu od Preljine ka Požegi građani morali da napuste svoja domaćinstva i da su svi građani koji su živeli oko tunela u Trbušanima našli adekvatna stambena rešenja.

Bojović je rekao da je možda i ranije moglo da se reši pitanje eksproprijacije.

„Uvek je sve moglo drugačije, ali bilo je određenih korekcija u projektima. Nije ni mogla da se izvrši ranije eksproprijacija. Ovaj kraj u Čačku je prilično naseljen, pa da nisu ove kuće bile podvrgnute eksproprijaciji, bile bi neke druge. Cilj nam je da građani budu adekvatno isplaćeni i da u kratkom roku obezbede krov na glavom. Za grad Čačak je ovo od posebnog značaja, zbog otvaranja novih fabrika, ostvarenja novih investicija“, kazao je pomoćnik gradonačelnika.

On je dodao da je cena eksproprijacije zakonom definisana stvar.

„Veštaci su iz Beograda su više nego dobro uradili svoj posao. Mnogi građani su jako zadovoljni, ima i nezadovoljnih, ali to je moguće u sudskom postupku dokazati pa se ljudi mogu naknadno isplatiti“, rekao je Bojović.

Pomoćnik gradonačelnika je napomenuo da se nada da će put biti završen za godinu dana.

„Nadam se da će ovaj put za godinu dana biti pušten u rad i da ćemo svi zajedno imati priliku da rezimiramo sve što se dešavalo. Brojni su problemi, prošle nedelje smo imali razgovore sa kineskim kompanijama koji rade na projektu. Deonica je duga 31 kilometar, pa su i ti problemi brojni, ali mi se trudimo da nađemo zajedničko rešenje sa građanima“, kazao je Bojović.

 

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)