Petrović i Lalić: Teško će se naći advokat za Aleksića

Emisije 19. jan. 202120:56
Podeli:
Foto: NOVA S

Teško će se sada naći advokat koji će u ovakvoj situaciji moći da brani ovakvog čoveka, ali sa druge strane ne smemo da se prepustimo psihologiji linča. Moramo da vodimo računa da se čitava ova stvar istera do kraja, ali da se zaista istera do kraja, rekao je sociolog Dalibor Petrović o slučaju koji je skandalizovao javnost, a odnosi se na brojne prijave za višegodišnje silovanje i seksualno zlostavljanje za koje glumice predvođene Milenom Radulović terete čuvenog vlasnika glumačke škole Miroslava Miku Aleksića.

Da podsetimo, Aleksića je prijavilo više devojka za silovanje i seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović. U potresnoj ispovesti ispričala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61. Inače, Aleksić je na saslušanju rekao da nije počinio krivično delo, kao i da ne zna zašto su pomenute devojke to ispričale. Njemu je takođe juče, Viši sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana.

Miroslav Mika Aleksić Foto:printscreen/Studio B/Agape

Povodom informacije koja se danas pojavila, da je Miroslav Antić ostao i bez advokata, jer je utvrđeno da je ćerka njegovog prijatelja takođe žrtva sociolog Dalibor Petrović smatra da ćese teško naći advokat koji će preuzeti i voditi ovaj slučaj.

Foto: NOVA S

„Dugo se nije desilo da je neko pitanje u ovolikoj meri uzbudilo našu javnost i ono što mene, ipak, na neki način raduje je to što su ovi glasovi podrške bili jači nego ikada. Stekao sam utisak da su ljudi čak preventivno reagovali u strahu, jer toliko se loših stvari dešavalo u našem društvu u poslednjih nekoliko godina da smo imali utisak da krivci ne dobiju zasluženu kaznu i to su fundamentalne stvari. Situacija sa Jutkom, imali smo Jovanjicu i uzgoj marihuane i to su sve neke stvari za koje mi verujemo da su krivci krivci i da moraju da odgovaraju na određeni način. Sad kad se desilo nešto što involvira i decu, onda je javnost burno reagovala. Ja bih ostavio ove disonantne tonove, teško je očekivati da će svi imati isti stav, ali je javnost reagovala jasno i glasno ne ostavljajući prostora nikome da relativizuje ovo što se desilo. Teško će se sada naći advokat koji će u ovakvoj situaciji moći da brani ovakvog čoveka, ali sa druge strane ne smemo da se prepustimo psihologiji linča. Moramo da vodimo računa da se čitava ova stvar istera do kraja, ali da se zaista istera do kraja“, ocenio je Petrović u emisiji „Među nama“ na televiziji Nova S.

Dramaturg Ivan Lalić dodao je da je potrebno da se čuju i imena poznatih glumaca koji su bili Aleksićevi đaci, jer je upravo na njihovim imenima toliko dugo opstajao ovaj kult.

Foto: NOVA S

„Moram da kažem da je način na koji je Milena to izgovorila bio toliko argumentovan, toliko precizan, toliko human. Momenat kad je rekla ja sam zaboravila na osvetu iako je imala puno razloga za takvo razmišljanje, već se odlučila da progovori kad je videla devojčicu od 16 godina koja je to isto proživela i rešila da zaštiti njenu budućnost. Moje dete ide takođe na glumu, ali u Dadov, iako je htela da ide tamo. Ja mislim da je tačno to što je Iva Ilinčić rekla, da je to bila sekta, ideologizovana snažna družina i nedostaje mi glas njegovih učenika. To su glumci koje mi svi znamo i verujem da je kredibilitet koji je Aleksić stekao i činjenica da su roditelji i dalje slali decu tamo, bio zasnovan na činjenici da su mnogi poznati glumci počinjali tamo. Oni se i dalje ne oglašavaju. Oni treba sebe da očiste, da demontiramo zajedno taj kult, koji je mogao da traje toliko dugo zupravo zbog njihovih imena“, zaključio je Lalić.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar